Dansk sanger roses stort i udlandet – nu får hun 100.000 kroner af kronprinsparret

Musikeren Erika de Casier er årets modtager af Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris.

Efter spirende succes i udlandet ser det nu også ud til, at det kører kongeligt på skinner for Erika de Casier herhjemme. (Foto: Dennis Morton)

Verdensstjernen Dua Lipa er vild med hende og har kaldt hende 'helt sin egen'.

Hun har en pladekontrakt med det internationalt anerkendte pladeselskab 4AD.

Og da hendes andet album, 'Sensational', udkom i foråret, var det til storrosende anmeldelser i både ind- og udland.

Det går med andre ord ret godt for sangeren og musikeren Erika de Casier, og på lørdag bliver hun så hyldet af kronprinsparret, når hun modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og de medfølgende 100.000 kroner.

Det sker, når kronprinsparret uddeler priser inden for kultur og socialt arbejde ved årets Kronprinsparrets Priser, der sendes direkte fra Vejle Musikteater.

Erika de Casier modtager prisen for sin 'nyskabende tilgang til musikken og for at turde gå sine egne veje', lyder det blandt andet i begrundelsen.

Lyt til Erika de Casiers single 'Drama' fra hendes seneste album her:

0:00

Dua Lipa elsker hendes sjælfuldhed

Erika de Casiers musik er i flere år blevet hyldet i udlandet, hvor kendte medier som Fader, Vice og Rolling Stone er blandt dem, der har kastet deres kærlighed på sangeren med de portugisiske rødder.

Britiske The Guardian gav da også hendes seneste album fire ud af fem stjerner og tilføjede, at 'hvert nummer ankommer med en virkelig smuk popmelodi, der adskiller 'Sensational' fra de mange rækker af alternativ R&B-udgivelser'.

Og i forbindelse med, at Erika de Casier blev bedt om at lave et remix af Dua Lipas hit 'Physical' til et remix-album, var der da også lutter pæne ord fra popstjernen selv:

- Jeg elsker Erika for hendes moderne take på nostalgiske lyde og sjælfuldhed, udtalte Dua Lipa til Fader.

Og Dua Lipa er ikke den eneste udenlanske fan. Når Erika de Casier om lidt drager ud på en turné, er København og Aarhus nemlig de eneste danske bynavne på listen.

I stedet er det især briterne, der får flere muligheder for at opleve sangeren live dette efterår, og derudover kigger danskeren i øvrigt også forbi byer som Paris, Amsterdam, Prag og Oslo.

Det er da heller ikke første gang, hun spiller koncerter uden for Danmarks grænser. Til gengæld er det første gang, hun skal til udlandet og lufte sangene fra sit andet album, der udkom i maj.

- Det er så givende at se de folk, der lytter til én. Det har jeg virkelig indset efter den her coronapause. Man føler sig meget mere forbundet til dem, der lytter til éns musik, når man får lov til at møde dem og se dem i øjnene, sagde hun til dr.dk tidligere i år.

- Den danske sanger laver subtil, introspektiv musik, der passer perfekt til stemningen i 2021, skrev amerikanske Rolling Stone tidligere i år om Erika de Casiers andet album, 'Sensational'. (Foto: Dennis Morton)

Erika de Casier er i øvrigt ikke den eneste modtager af Kronprinsparrets Priser i år, der bliver afsløret allerede i dag.

Også RedenUng får samme store skulderklap og 100.000 kroner, når de modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.

Den pris får de for deres arbejde med at rådgive unge, der har brug for at tale anonymt med nogen om salg af sex, sugardating og andre seksuelle gråzoner.

Du kan se prisshowet lørdag klokken 21 på DR1 og DRTV, hvor også de to hovedpriser, Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris, bliver uddelt.

Facebook
Twitter