Dansk youtuber til event: Kæmpeegoer bokser om at blive kongen af internettet

Hundredtusinder af fans har betalt for at følge boksekamp via Youtube.

Kampen mellem de to kamphaner står i Manchester Arena i Storbritannien foran 15.000 tilskuere. (Foto: TOM JACOBS © Scanpix)

Den ene har 19 millioner følgere på Youtube.

Den anden har 18 millioner, der ser hans videoer.

Kort sagt: De er sværvægtere på det sociale medie.

Klokken 23 her til aften mødes de i bokseringen foran 15.000 tilskuere i Manchester Arena i Storbritannien, og i skrivende stund følger næsten 800.000 betalende fans med online.

Begivenheden bliver kaldt for "den største kamp i internethistorien" og kan blive en af de Youtube-videoer, der bliver set live af flest mennesker nogensinde.

- Det er kampen om hvem, der er kongen af Youtube. To kæmpe egoer står foran hinanden, og de er begge 100 procent sikre på, at de vinder, siger Jakob Kristensen, der er bedre kendt under navnet JKFIFA.

Det er nemlig under det navn, han er kendt på Youtube, hvor han har lidt mere beskedne 40.000 følgere.

Han følger boksekampen fra Manchester Arena og har betalt mellem 600 og 700 kroner for billetten.

Hvem er de?

  • KSI (Olajide William Olatunji).

  • Han er en 25-årig britisk gamer, hvis videoer har nået op til svimlende 4,4 milliarder visninger.

  • Han har 19 millioner følgere på Youtube.

  • Ved siden af livet på Youtube er han musiker.

  • Logan Paul

  • Han er 23 år og bor i Los Angeles.

  • Han har 18 millioner følgere på Youtube.

  • Han kom tidligere i år i modvind, da han udsendte en video med optagelser af en person, der angiveligt havde begået selvmord i en japansk skov.

  • Han har tidligere været bryder.

Ifølge Jakob Kristensen er KSI og Logan Paul i top fem over de største navne på Youtube.

Og nej, ingen af de to kamphaner er professionelle boksere. Det er nemlig slet ikke det, kampen handler om. For selv om de to har trådt op på en vægt og har stirret hinanden hårdt ind i øjnene for rullende kameraer, så handler kampen i bund og grund slet ikke om boksning.

- Hvad gør taberen? Ingen ved, om han kan vise sig igen. Så hvis vi mister en af dem, så er vi også vidne til en kæmpe stor begivenhed på den måde, siger Jakob Kristensen.

- Det er næsten værre at tabe kampen, end det er er godt at vinde den.

Kampen om æren

Op til braget om æren om at være det største navn på det sociale medie, har de to kamphaner opbygget en ophedet onlinestrid, som har skabt en massiv hype blandt deres fans forud for boksekampen.

Derfor er der ifølge KSI's manager, Liam Chivers, meget på spil for de to.

- De er geniale til at promovere sig og har angrebet hinanden så hårdt, at de virkelig er vrede på hinanden. Så der er intet falsk over striden, siger han til BBC.

Det er Jakob Kristensen enig i:

- Hvis man har fulgt med i det seneste år og især i løbet af de sidste to måneder, så er der reelt had, og de vil begge to vinde lige gyldigt hvad. Ingen af de her to vil gå med til at være taber, hvis resultatet var aftalt på forhånd, siger han.

Hepper på KSI

Det koster cirka 60 kroner at følge boksekampen på Youtube. Jakob Kristensen kunne dog slet ikke nøjes med at streame kampen.

- Jeg elsker Youtube, jeg har dedikeret sit liv til det, og jeg laver det til daglig. Når jeg så ser, at sådan et event kommer, så vil jeg selv opleve det, det er noget, der betyder rigtig meget. KSI var ham, der fik mig til at starte på Youtube. Jeg har fulgt ham i seks til syv år.

- Sådan et event her finder måske aldrig nogensinde sted igen. Det er nok derfor, det er så stort, for boksning på Youtube er nyt, og det er folk ikke vant til.

Hvem vinder?

- Det er meget fity/fifty. Bookmakerne siger, at Logan Paul er favorit, men jeg håber på KSI.

Opdatering: Kampen endte uafgjort, så nu må fans vente på omkampen for at få afgjort, hvem der er kongen af internettet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk