Danske Helene underviser boyband-sensation

Helene Hørlyck forlanger det bedste af det bedste - også fra One Direction som hun underviser. - Det skal være perfekt, fortæller den travle dansker DR Kultur.

Danske Helene Hørlyck er sanglærer for boybandet One Direction - og der er nok at se til, for næste år skal hun med den populære gruppe på verdensturne, der også bringer dem til Danmark. (Foto: Michelle Bea Lund m.fl. © Bl.a. Michelle Bea Lund)

Det er muligt at første række af hvinende piger til en One Direction-koncert både er for unge til at køre bil, have stemmeret og købe øl. Men i kulisserne bag det britiske og meget populære boyband står en dansk og voksen kvinde, der har rejst verden rundt og arbejdet med musik i årevis

Kvinden er Helene Hørlyck og hun har arbejdet med boybandet siden 2010, fordi One Direction var en del af pakken fra danskerens tredje år som sangcoach på X Factor i Storbritannien. Siden har hun ikke sluppet de fem unge sangere fra Simon Cowells gruppe.

Perfektionist ligesom Cowell

For Helene Hørlyck er ligesom X Factor-manden Simon Cowell altid på jagt efter det allerbedste resultat:

- Med Simon handler det om, at det hele skal være på et vist niveau. Jeg plejer selv at arbejde ud fra, at det skal være perfekt og så godt, som man overhovedet kan. Der skal arbejdes hårdt og ikke hoppes over hvor gærdet er lavest, siger Helene Hørlyck til DR Kultur, da vi fanger hende på en telefon i lufthavnen.

Næste stop er Los Angeles, hvor boybandet skal optræde og i det nye år tager alle omkring gruppen på en verdensturne, der også bringer boybandet til København og Herning.

Nødt til at flytte fra Danmark

Men faktisk vil Helene Hørlyck også gerne selv optræde i Danmark. For selvom hun har travlt med at følge og undervise One Direction, så arbejder hun sideløbende med sin egen musik. Faktisk flyttede hun fra Danmark netop for at satse på musikken:

- Nu har jeg boet i London i 16 år. Og hvordan endte jeg her? Jeg hoppede simpelthen bare på en bus og så stod jeg af og tænkte, "here we go", siger hun og griner.

Først var hun dog lige forbi USA.

- For mig har det hele tiden handlet enormt meget om min egen stemme og at få den trænet op til at kunne det, som jeg gerne ville med den. Og der kunne jeg ikke finde nogen, der ligesom kunne hjælpe mig i Danmark læremæssigt. Så jeg rejste først til USA og så England. Jeg har også været i Italien for at studere, fortæller hun.

Polerer egen plade ved siden af

Hun har derfor i mange år skrevet sange og begyndte da også at turnere i England med forskellige projekter:

- Min første plade lavede jeg sammen med den ene halvdel af Enigma og bagefter udgav jeg min første soloplade, som jeg selv producerede. Den næste plade fra mig er mere poleret og jeg satser på, at den udkommer i Danmark næste år, siger Helene Hørlyck, der også har samarbejdet med kendte navne som Paul Oakenfold, Basement Jaxx og Apollo 440.

Hyggeligt med boyband-fans

Men hvad siger denne voksne sanglærer til den skrigende begejstring, der møder hendes fem elever?

- Jeg har rigtig mange skandinaviske piger, der følger mig på Twitter, hvor jeg indimellem også tweeter på dansk. Det er naturligvis en helt anden generation, men det er rigtig hyggeligt, og de sender mig billeder og hilsner, siger danskeren, der selv havde en svaghed for Backstreet Boys:

- Men det var først efter mine teenageår. Jeg er vokset op både i Irak, Kuwait og Danmark, så der er noget musik, der ligesom er gået forbi mig. Dengang dyrkede jeg mere Rod Stewart, siger Helene Hørlyck.

One Direction spiller to udsolgte koncerter i Danmark i maj 2013.

Facebook
Twitter