Danske Kenneth Toft-Hansen er verdens bedste kok

Kokken har netop vundet Bocuse d’Or, der er det uofficielle kokke-VM.

Kenneth Toft-Hansen kan kalde sig verdens bedste kok efter sejren ved Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke. (Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK © Scanpix)

I løbet af de sidste to dage har kokke fra 24 lande dystet om at blive verdens bedste kok, og her trak den danske kok Kenneth Toft-Hansen det længste strå.

Ved præmieoverrækkelsen i Lyon kunne danskeren og hans hjælper Christian Wellendorf stille sig øverst på sejrsskamlen ved Bocuse d'Or, det uofficielle VM for kokke.

Mesterskabet blev en total nordisk triumf, da Sverige og Norge tog henholdvis anden- og tredjepladsen i konkurrencen.

Tidligere vinder som mentor

Kenneth Toft-Hansen har haft gode forudsætninger for en topplacering.

Han har nemlig haft stjernekokken Rasmus Kofoed, som er den eneste kok i verden, der har vundet både bronze, sølv og guld ved Bocuse d'Or-konkurrencer, som mentor op til konkurrencen.

Men Kenneth Toft-Hansen har selv måttet svede i køkkenet i flere timer for at hente guldet hjem til Danmark.

Tirsdag var den første halvdel af de 24 deltagende lande i køkkenet - heriblandt Kenneth Toft-Hansen - hvor de fik fem timer og 35 minutter til at tilberede to retter, der skulle serveres med blot ti minutters mellemrum foran dommerne.

Onsdag var det så de sidste 12 lande, der skulle forsøge at brillere foran de kogende gryder og varme pander, indtil podiepladserne til sidst skulle fordeles blandt deltagerne.

Facebook
Twitter