Danske Magnus blev sendt hjem fra arbejde: Nu optræder han på landsdækkende tv i USA

En sjov idé om at danse ballet i en baghave i San Diego har pludselig gjort danskeren populær i coronaplagede USA.

Magnus Christoffersen på 26 flyttede til USA i 2017, efter at han har danset i Den Kongelige Ballet.

Ligesom de fleste af os andre, blev Magnus Christoffersen også ramt af modløshed, da verden lukkede ned i marts på grund af corona.

Han var egentlig på besøg i Danmark, men da coronaen stormede frem i flere lande, og Donald Trump var ved at lukke USA's grænser, besluttede han sig for at tage tilbage til Los Angeles, som han har kaldt sit hjem siden 2017.

Den beslutning er han glad for, han tog for knap ti måneder siden. For siden da er han blevet vist frem på flere nationale og lokale tv-stationer – endda på et af USA's største morgenprogrammer, 'Good Morning America'.

Magnus Christoffersen (tv.), Kirsten Bloom Allen (tv.) og Tigran Sargsyan (th.) bruger cirka to uger på at forberede hver danseforestilling. De laver tre om ugen, der varer cirka ti minutter. De arbejder cirka tre dage om ugen med at forberede og udføre forestillingerne. (© PRIVATFOTO)

Magnus Christoffersen er 26 år, og har siden han var syv år danset ballet. Først på Det Kongelige Teaters Balletskole og så som en del af balletkorpset i Danmarks ypperste balletkompagni, indtil han flyttede til USA for fire år siden.

Derfor droppede han tilbuddet om en kontrakt med balletten på Danmarks nationalscene til fordel for en midlertidig kontrakt i Los Angeles. For på det tidspunkt var det for ham naturligt at prøve noget nyt.

Det var måske også en af grundene til, at han sammen med to af sine venner, som også danser ballet, fik ideen om at lave balletdansevideoer til Instagram, da han blev sendt hjem af Los Angeles Ballet i marts.

- Vi sad hjemme i min ven Kirstens hus i San Diego, hvor vi havde en følelse af, at vi skulle holde gejsten oppe, selvom der ikke var så meget at juble over på det tidspunkt. Så vi kom på ideen om, at vi ville lave live-performances fra Kirstens baghave med den fantastiske udsigt over San Diegos bjerge. Vi ville holde energien kørende og give andre og os selv et frirum fra coronaen under den her mørke tid, fortæller Magnus Christoffersen over Zoom fra sit skrivebord i Californien.

San Diegos borgmester trak opmærksomhed til

Det at kunne holde gejsten oppe var tilsyneladende noget, deres ti minutter lange forestillinger tre gange om ugen fra baghaven kunne. Kort tid efter, de var begyndt, fandt den lokale nyhedsstation, Fox News 5, opslagene.

Via en opgraderet internetforbindelse i huset blev deres optræden sendt live på kanalen. Så fandt deres dans frem til et af San Diegos borgmesters pressemøder, hvor borgmesteren sluttede hvert pressemøde med et inspirerende indslag - og pludselig ville det lokale morgenprogram 'Good Morning San Diego' have livesending fra baghaven.

Balletten fangede Magnus Christoffersen, allerede da han var syv år. Han kan stadig huske den allerførste ballettime, og hvordan han følte magi, da han bevægede sin krop til musikken. - Det er svært at beskrive, men jeg kunne bare mærke hele magien omkring det, siger han. (© PRIVATFOTO)

Derefter kom de på flere andre lokale nyhedsprogrammer i Chicago og New York, også på det landsdækkende 'Good Morning America', der er et af de største nationale morgenprogrammer i USA.

- Der er mange, der har skrevet til os, og som er blevet rørte af at se os danse. De skriver, at de er blevet mindet om, at der stadig er noget at glæde sig over. Det viser netop, at glæden ved dansen kommer ud, og at det giver andre en god oplevelse, siger Magnus Christoffersen.

Netop det at skabe glæde var også årsagen til, at de har skiftet den ofte dramatiske musik fra ballet ud med noget lettere. I den første optagelse de lavede, var det for eksempel Kygos version af Whitney Houston-nummeret 'Higher Love', de dansede til, og så har de også skruet tempoet i dansen gevaldigt op, så opslagene fanger opmærksomheden under de hurtige scrolls ned gennem ens feed på Instagram. Og så passer tempoet også godt til indslag på tv, fandt de ud af.

- Vi har også brugt elektronisk musik, som vi godt kan lide, og som, vi håber, rammer andre. Vi vil gerne vise balletten på en lidt mere jordnær måde, så man lettere kan forholde sig til den. For ballet er ikke bare for en lukket klub. Vi håber på, at vi i hvert fald kan være med til at plante et frø, så flere får øjnene op for ballet, siger han.

Corona giver mulighed for at gøre noget nyt

Men Magnus Christoffersen håber også, at deres videoer vil inspirere andre til ikke at give op, selvom det er rigtig svære og hårde tider.

- Jeg håber, vores videoer kan være med til at inspirere andre til at bruge deres evner på nye måder, mens vi stadig befinder os i denne mørke tunnel. For mig har det drejet sig om at turde blæse på sit ego og danse på en græsplæne, i stedet for på en fin scene med et livepublikum og have modet til at genskabe sig selv og kaste sig ud i noget nyt. Og så må det bære eller briste.

- Jeg har accepteret den tid, vi lever i, og jeg har fundet ud af, at jeg nok aldrig får så meget fritid til at udforske nyt, som jeg har lige nu. Jeg er endda gået i gang med at læse en bog på omkring 800 sider om Napoleon, det ville jeg nok aldrig have prioriteret før.

Inden coronapandemien arbejdede Tigrin Sargsyan (tv.) og Magnus Christoffersen (th.) sammen på Los Angeles Ballet. Magnus Christoffersen arbejder sammen med Kirsten Bloom Allen (mf.) med at sprede ballet ud til flere målgrupper – blandt andet med velgørenhed, hvor de blandt andet har danset på børnehospitaler. (© PRIVATFOTO)

Hvis du vil se Magnus danse med sine to dansepartnere, Kirsten Bloom Allen og Tigran Sargsyan, kan du gøre det på Instagram. Desuden har de også lavet shows med Joey Fatone, der tidligere var medlem af boybandet 'N Sync. Det kan mod betaling ses her.