Danske Maria Lucia skal optræde ved årets Oscar-show

Sangerinden lægger stemme til Elsa i 'Frost 2' og er inviteret til at synge foran alle stjernerne søndag.

Maria Lucia er en garvet musical-skuespiller og sanger herhjemme og har blandt andet haft hovedroller i 'Wicked' og 'Skønheden og Udyret'. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er en noget atypisk fødselsdag, som musicalskuespiller og sanger Maria Lucia går i møde denne weekend.

På søndag fylder hun ikke bare 36 år, hun skal også optræde foran store stjerner som Brad Pitt, Scarlet Johansson, Leonardo DiCaprio og Renée Zellweger under Oscar-showet.

Altsammen fordi hun lægger stemme til Elsa i den danske version af animationsfilmen 'Frost 2'.

- Jeg glæder mig helt vildt og er så spændt på hele oplevelsen, skriver Maria Lucia i en sms fra Los Angeles. Tanken om hvilke store stjerner, hun skal optræde for, forsøger hun at undertrykke, så hun kan fokusere på arbejdet.

Anledningen er, at sangen 'Into The Unknown' – der på dansk kaldes 'Ud i ukendt land' – fra filmen er nomineret til en af de gyldne statuetter i kategorien 'Bedste originale sang', og derfor skal Maria Lucia og en række andre Elsa'er synge hittet sammen.

Heriblandt Frost-stjernen Idina Menzel, der lægger stemme til samme rolle i den amerikanske version. Derudover vil den norske sanger og musiker Aurora også være med på scenen.

Det oplyser Oscar-akademiet på showets Instagram-side.

Her står Maria Lucia noteret sammen med udenlandske skuespillere og sangere, der lægger stemme til snedronningen Elsa i lande som Spanien, Polen, Japan og Tyskland.

- Alle de andre Elsa'er er simpelthen så søde, og vi bakker alle hinanden op, skriver hun.

Lyt til 'Ud i ukendt land', mens du læser videre:

0:00

På hendes fødselsdag

Maria Lucia forklarer, at hun fik et opkald fra Disney den 25. december om idéen - og hun svarede hurtigt ja.

- Det er en vanvittig følelse at være gravid med mit barn og fejre min 36-års fødselsdag midt under verdens største tv-show. 2020 er på alle måder startet vanvittigt ud, skriver Maria Lucia.

Takket være sin rolle som Elsa i den første 'Frost'-film har Maria Lucia også sunget den yderst populære titelsang 'Let It Go' – eller 'Lad det ske', som den hedder på dansk.

Den sang vandt netop prisen for 'Bedste originale sang', da den var nomineret i 2014, og blev dengang fremført af Idina Menzel under showet.

Om det nye 'Frost'-hit vinder samme pris på søndag må tiden vise. I så fald kan Maria Lucia både fejre sin fødselsdag og Oscar-succes for 'Frost 2' på én gang.

FacebookTwitter