Danske Medier: DR gør det svært for andre medier

DRs gratis indhold på nettet skal begrænses, mener Danske Medier.

Dansk Folkeparti foreslår, at DRs budget skal skæres med 25 procent. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)

Danmarks Radio skal have færre penge, færre kanaler og færre medarbejdere. Derudover skal DR's aktiviteter på internettet begrænses.

Det mener Dansk Folkeparti, som vil skære DR's budget med 25 procent over de næste fem år.

Hos Danske Medier, som er de private mediers forening, er direktør Ebbe Dal enig i, at der skal rammer for, hvad DR må på nettet.

- Så længe der er en kanal, hvor man kan få fin journalistik, uden det koster en noget på DR, så bliver det en meget, meget vanskelig proces for andre, siger Ebbe Dal.

- DR har den fordel, at man er nødt til at betale sin licens for overhovedet at have lov til at bruge digitale medier. Vi andre er nødt til at skabe en interesse for vores medier, som folk skal betale direkte for, så derfor har DR en meget stor fordel på markedet, som vi ikke har, siger han.

Dansk Folkeparti foreslår blandt andet, at radiokanalen P3 skal sendes i udbud, P7 skal lukke helt, tv-kanalen DR3 skal udelukkende sendes på nettet, og derudover skal tv-kanalerne Ramasjang og Ultra lægges sammen til én samlet kanal.

Kulturminister Bertel Haarder (V) siger til Berlingske, at han til efteråret kommer med et udspil, der læner sig tæt op af udspillet fra Dansk Folkeparti.

  • Medieforliget

  • Det nuværende medieforlig udgør rammerne for DR frem til 2018.

  • Der skal indgås en politisk aftale inden da om de økonomiske rammer.

  • Forhandlingerne er endnu ikke begyndt, men ifølge kulturminister Bertel Haarder (V) vil regeringen komme med udspil, som indeholder fællestræk med DF’s forslag.