Danske Peter skriver hit til boyband-sensation

Det har været et nåleøje, siger sangskriveren Peter Wallevik, som har et nummer med på One Directions nye album, der storsælger verden over.

Det har været et nåleøje, siger sangskriveren Peter Wallevik, som har et nummer med på One Directions nye album, der storsælger verden over. (Foto: Pressefoto og privatfoto)

Når det hypede boyband One Direction i denne uge indtager alverdens hitlister med retning mod førstepladsen, har en dansker andel i succesen.

Sangskriveren og produceren Peter Wallevik har nemlig et nummer med på den engelsk-irske popsensations nye album, som ventes at sælge over 500.000 eksemplarer i USA alene på den første uge, og som ligger i Top 10 i mere end 20 lande.

- For en sangsmed som mig er nok det allermest eftertragtede album overhovedet at få et nummer med på. Pladeselskabet er gået efter de absolutte topnavne, og jeg tør ikke gætte på, hvor mange tusinde numre, de har lyttet igennem. Så det har virkelig været et nåleøje at komme igennem, siger Peter Wallevik til DR Kultur om sanhttp://www.youtube.com/watch?v=_9u4Jmtz_wwgen 'They Don't Know About Us'.

Ultra sjovt og ultra hårdt arbejde

Det har krævet benhårdt arbejde at få sangen udvalgt som ét ud af de 13 numre på gruppens album nr. 2, 'Take Me Home', fortæller han.

- Det er ultra sjovt og ultra hårdt arbejde at markere sig på de store projekter. Det er ikke noget, man kan gøre på egen hånd. Man skal sætte sig sammen i grupper, som har det rigtige netværk, og som kan følge det til dørs. Held og tilfældigheder er ikke nok i dag, siger Peter Wallevik.

Frugten af X Factor-succesen

Det er X Factor-bagmanden Simon Cowell, der har sat de fem drenge sammen i gruppen One Direction i den britiske udgave af succesprogrammet tilbage i 2010, og de skrev historie, da deres debutalbum strøg direkte ind som nr. 1 på den amerikanske hitliste sidste år.

- One Direction er frugten af X Factor-succesen på tv, som Simon Cowell har været dygtig til at høste. Det er et konstrueret band, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Hver dreng repræsenterer sin type, og det går rent ind især hos teenagepigerne. Men man skal ikke tage fejl af dem: De har også masser af talent, mener den danske sangskriver.

Peter Wallevik (nr. 2 fra venstre) sammen med sangskriver-kollegerne Cutfather og Daniel Davidsen og selveste Kylie Minogue. (Foto: Privatfoto)

Skræddersyet til One Direction

Peter Wallevik har spillet i flere rockbands og bl.a. turneret med MOMB, men slog igennem som popsnedker på den internationale scene, da han bl.a. sammen med den tidligere X Factor-dommer Cutfather var med til at skrive Kylie Minogues single 'Get Outta My Way' i 2010.

Sammen med to amerikanske sangskrivere er han gået målrettet efter at skrive en sang til One Direction.

- Nummeret har næsten været to år undervejs, siden jeg skrev det første klaverstykke, men sådan er det tit med de gode sange. Det er skræddersyet til One Direction, og vi har målrettet prøvet at ramme deres unge, hvide udtryk. Jeg tror, vi lavede ti forskellige arrangementer, før pladeselskabet var tilfreds, forklarer han.

Sat på verdenskortet

Nu håber Peter Wallevik, at 'They Don't Know About Us' bliver også bliver udsendt som single.

- Simon Cowell har fremhævet det som en af egne sine favoritter, og magasinet Billboard skiver, der er et af de bedste numre på pladen. Og da det blev lækket på YouTube før udgivelsen, blev det set 1½ millioner gange på en uge, siger Peter Wallevik.

Er det noget, man bliver rig af?- Det håber vi selvfølgelig. Men det vil gøre en kæmpe forskel i kroner og ører, hvis den bliver en single i USA, griner han.

Og hvad kan du ellers få ud af det?- At det kan avle noget mere! Nu er vi blevet sat på verdenskortet, og det vil vi udnytte nu. Vi vil prøve at komme med på One Directions næste plade til næste år, og jeg håber, jeg kan komme til at arbejde med navne som Katy Perry, Rihanna og andre amerikanske Top 10-artister. Det er en meget lukket verden at arbejde med de helt store navne, men nu står døren forhåbentlig på klem.

Facebook
Twitter