Danske serier kan vinde Emmy i nat

DR-serierne Mille og Livvagterne kæmper med, når der bliver uddelt Emmy-statuetter i New York natten til tirsdag dansk tid.

And the winner is...

DR Drama følger nøje med, når vinderne af årets internationale Emmy kåres. To DR-serier er nemlig nomineret til en af de ærefulde Emmy-priser, der uddeles i New York natten til tirsdag dansk tid.

Det drejer sig om serien Livvagterne, der følger Yasmina og de andre agenter i PET's livvagtstjeneste. Og så drejer det sig om ungdomsserien Mille, hvor vi følger den 12-årige Mille, der mistede sin veninde i en trafikulykke i første afsnit.

Første gang for Mille

Et dødsfald, der vakte stor debat i den danske presse, da det ikke tidligere var set, at en børne- og ungdomsserie på den måde lagde ud med et brutalt trafikdrab. Men ikke desto mindre er serien altså faldet i Emmy-juryens smag.

DR har i de senere år haft en flot tradition for at hive Emmy-priser hjem, men det er første gang, at DR er nomineret i børne- og ungdomskategorien.

Tre Emmyer på hylden

Emmy-festen for DR vedkommende blev indledt i 2002, da serien Rejseholdet kunne rejse tilbage over Atlanten med en af de prestigefyldte statuetter.

Allerede året efter var der bid igen, da serien Nikolaj og Julie vandt. I 2004 måtte Krøniken nøjes med en nominering, inden det i 2005 lykkedes Jens Albinus, Ghita Nørby og de andre i krimiserien Ørnen at hente endnu en statuette til Danmark.

Siden da har det været lidt af en ørkenvandring i Emmy-land for DR, som håber på, at succesen vender tilbage i nat.

USA ikke en konkurrent

Ved den internationale Emmy-uddeling er det udelukkende tv-produktioner fra andre lande end USA, der medvirker. De amerikanske serier har deres helt egne shows - der er flere af dem - som allerede er løbet af stablen for i år.