Danske sølvbjørne ved Berlinalen

Den danske film "En kongelig affære" har høstet to Sølvbjørne ved Berlinalen i Berlin. Én for bedste manuskript og én for bedste mandlige hovedrolle.

Danske Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg får Sølvbjørnen for bedste manuskript for filmen "En kongelig affære" på Berlinalen, filmfestivalen i Berlin.

Det var to glade manuskriptforfattere Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, der til stort bifald modtog Sølvbjørnen på den store scene i Berlin.

- Det er en stor overraskelse, vi er meget glade, sagde Nicolai Arcel.

Sølvbjørn til debutant

En Sølvbjørn gik også til den 27-årige skuespiller Mikkel Boe Følsgaard for sin rolle som kong Christian VII "En kongelig affære".

Følsgaard takkede både Mads Mikkelsen og Alicia Vikander, der spiller dronning Caroline Mathilde. Men han rettede især en tak til filmens manuskriptforfatter og instruktør Nicolaj Arcel.

- Denne bjørn er lige så meget din som min, sagde debutanten Mikkel Boe Følsgaard, der betegnes som et stort talent.

I fint selskab

Mikkel Følsgaard har endnu ikke afsluttet sin uddannelse, men er fortsat elev på Statens Teaterskole. Men det har altså ikke forhindret ham i at blive den første dansker, der vinder en Sølvbjørn for kategorien bedste mandlige hovedrolle.

Med bjørnen i hånden træder Mikkel Boe Følsgaard ind i en lang række af store stjerner, der gennem tiderne har vundet en Sølvbjørn for bedste mandlige hovedrolle i Berlin. Blandt dem kan nævnes Tom Hanks, Benicio Del Toro, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Gene Hackman og Sean Penn.

Den fineste pris Guldbjørnen gik til den italienske film "Cæsar skal dø" af brødrene Paolo og Vittorio Taviani.