Danskerne ligeglade med HD-tv

Kun naturprogrammer og sport kan lokke seere til at betale for HD-tv. Men det ændrer sig, når alt sendes i HD, mener Yousee.

De danske udbydere af kabel-tv mærker kun en begrænset interesse for at betale for tv i knivskarp HD-kvalitet.

Derfor er der kun omkring 30.000 danskere som enten abbonerer på den særlige HD-pakke fra Yousee, eller har valgt ekstra HD-kanaler til som Favoritkunder. Det skriver Børsen.

Natur og sport sælger

Særlige programmer kan dog trække seerne til skærmen. Det handler eksempelvis om naturprogrammer og sport, som fungerer godt i HD-formatet.

- Vi lancerede faktisk HD under VM i fodbold 2006. Det var dog mest en gimmick, og det rykkede ikke. Men da vi leverede alle 64 kampe i HD under VM i år, var det en væsentlig større succes, siger vicedirektør Ulf Lund, Yousee.

Solgt masser af TV der kan vise HD

Når succesen var begrænset for fire år siden, skyldes det selvfølgelig, at der ikke var mange danske hjem, der overhovedet havde et tv, der kunne klare HD-signalet.

Men det har ændret sig i dag, hvor der bliver langet HD-tv over disken som aldrig før.

- Vi havde vores bedste salg nogensinde i 2009, primært fordi det analoge signal blev slukket for mange programmer, så derfor var vi nervøse for 2010. Indtil videre ligger vi dog højere på salg i år i forhold til sidste år, også på radio- og tv-udstyr, siger Jesper Boysen, direktør for Elgiganten til Børsen.

Gratis HD-kanaler

Fra 1. december regner Yousee med at se endnu et ryk over mod HD, når tv-udbyderen gør det gratis at se kanaler som Eurosport, 3+ og Kanal 5 i HD, hvis man i forvejen kan se dem.

Det betyder, at der i grundpakken vil være fire HD-kanaler inkluderet og op til 10 i fuldpakken - et tal, Yousee-chefen forventer, vil stige med 5-10 nye HD-kanaler om året.

Den udmelding er blevet modtaget positivt af tv-kunderne, siger Yousee-chefen, men selskabet kan ikke sige, hvilken effekt ændringen får for tv-seningen.

DR og TV2 i HD

Fra foråret 2011 vil Yousee give kunderne mulighed for at se i alt 19 HD-kanaler ud af deres totale programudbud på 150 kanaler.

- Vi tror på, at det på et tidspunkt bliver standard at levere HD-signaler som tv-station. Det er programmerne, der styrer, om folk vil se HD, og ikke bare, at det er HD. Når DR og TV2 laver hele sendefladen om til HD, vil det virkelig rykke noget, siger Ulf Lund til Børsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter