De Eneste To genkender sig selv i den anden

INTERVIEW: Simon Kvamm og Peter Sommer har fundet sig selv i den anden. I dag udsender de to sangere deres første album sammen.

Simon Kvamm og Peter Sommer har kendt hinanden i flere år, men det er først nu, at de to musikere laver en plade sammen. Under navnet De Eneste To udsender de i dag deres selvbetitlede debut, der blandt andet handler om deres fælles østjyske fortid.

- Peter og jeg mødtes jo bogstaveligt talt gennem musikken, da jeg lyttede meget indgående til Peters gamle band Superjeg og følte mig meget beslægtet med det. Jeg benyttede en opgave på Journalisthøjskolen til at sætte et møde op med Peter, og lavede en opgave, der gik ud på, at man sommetider kunne føle, at man kendte nogen igennem noget musik uden at have mødt hinanden, fortæller Simon Kvamm til DR Kultur.

Genkender hinanden

Simon Kvamm har gennem de seneste år markeret sig i et af Danmarks mest popuiløære rockbands, Nephew, hvor han er forsanger. Omvendt har Peter Sommer kørt solo-stilen i mange år, siden bruddet med Superjeg. Men nu er de to musikere klar til at køre parløb i en fælles duo.

De genkender nemlig noget i hinandens musik, og det med at genkende sig selv er et tema, der går igen på det nye fælles album.

- Man kan genkende den der følsomhed hos en anden person. Hvis man siger, man går hjem en maj morgen på Frederiksberg Alle efter 10 timers druk, så behøver man ikke sige mere, eller forklare hvorfor det er smukt. Vi har den følsomhed til fælles. Det gør det lidt nemt at lave sådan et projekt som De Eneste To. Det har slet ikke været en kamp mellem to egoer, fortæller Peter Sommer.

Den østjyske forbindelse

Den lokale, den jyske, forbindelse kan man bl.a høres på nummeret "Østjylland Dreaming".

- Det er da meget mere hjemligt at se TV2 Østjylland end at se TV2 Lorry. Vi vil ikke have det til at handle om Silkeborg, Skanderborg og Århus det hele, men ligesom i filmen "Fargo" er det virkningsfuldt, at det lige præcist handler om et bestemt sted. Det er det, der gør det repræsentativt. Og "Østjylland Dreaming" kan nemt blive Lolland-Falster Dreaming for andre, siger Simon Kvamm.

Hør hele dette interview og et længere et fra Kulturnyt til højre på siden.

Du kan vinde det nye album. Find linket til konkurrencen til højre på siden.

Facebook
Twitter