De to eneste perkere i dansk showbizz

De to unge nørrebroknægte Bilal el Malti og Ahmed Ali Turki er blevet kultfigurer på at anmelde dansk kultur i serien Perlevenner. Den er blevet set 110.000 gange på nettet.

Hvad synes to indvandrerdrenge om rødgrød med fløde og dansk banko? Spørgsmål som dette har gjort Bilal el Malti og Ahmed Ali Turki til noget af et hit på nettet.

110.000 gange er deres serie allerede blevet vist, siden Ungdomsredaktionen lancerede deres nye netkanal Pirat TV.

Med gummisko, hængerøv og cappen lidt på skrå ligner de ikke typiske anmeldere. Men Bilo og T, som de to drenge kalder sig, har gjort, hvad de færreste kulturanmeldere kan prale med. De har nemlig gjort noget så dansk som Det Kongelige Teater og rødgrød med fløde til kult. Og de er selv blevet ret kult på vejen:

Det går helt amok

- Vi er de eneste perkere i dansk showbizz, og vi er blevet genkendt alle mulige steder. I metroen, på gaden, det er helt vildt," siger Bilal. Han bakkes op af T, der tilføjer:

- Lige pludselig ville alle bare tale med os. TV avisen, Aftenshowet, P3. Og Facebook går helt amok, siger han begejstret.

Drengene har dog ikke meget tid til at sole sig i berømmelsen. De er nemlig i gang med den nye sæson af Perlevenner.

Den hedder "Drømmen om Danmark" og her besøger de to unge andengenerationsindvandrere alt fra alderdomshjem til folkekære musikere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter