De første anmeldelser af den sidste Harry Potter

Onsdag har Harry Potter og Dødsregalierne 2 premiere i Danmark. Og publikum kan ifølge anmelderne glæde sig til det endelige slag.

De har været 10 år undervejs, givet mere end 20 timers underholdning og omsat for mere end 33 milliarder kroner i hele verden.

Der er selvfølgelig tale om filmene om Harry Potter, og troldmandslærlingen begiver sig nu ud på sit sidste eventyr, når "Harry Potter og Dødsregalierne 2" får premiere onsdag kort efter midnat.

Og publikum kan allerede begynde at glæde sig, for de internationale anmeldere er begejstrede for den sidste film om Harry Potter.

Godt den er delt op

Samtlige anmeldere roser filmen, selv om den er blevet mødt med skepsis. Blandt andet hos The Hollywood Reporter.

- Man troede tidligere, at man havde delt J. K. Rowlings sidste bog op i to for pengenes skyld, men denne film retfærdiggør fuldstændig beslutningen. Den er spændende og har for at sige det mildt en begivenhedsrig finale, der vil gribe og glæde alle, der har været fan af serien indtil nu, lyder det i anmeldelsen.

Magi, onde bæster og opgør

Actionmættet ser filmen ud til at være. For første gang i serien om Harry Potter er den nye film lavet i komplet 3D, og ifølge filmmagasinet Screen Daily er effekterne blændende.

- Hvis del 1 handlede om indre uro og undertrykte følelser, så handler del 2 godt og grundigt om, tryllestave, magi, onde bæster, eksplosioner, kampe og et endeligt mand-til-mand opgør mellem Voldemort og Harry Potter, skriver Screen Daily.

Magasinet har i sin anmeldelse ros til skuespillerne for at løfte deres spil, men også folkene bag kameraet får flotte ord med på vejen:

- Instruktør David Yates og manuskriptforfatter Steve Kloves synes at være i fuldstændig harmoni, sådan som de serverer mindre plots, og giver de mindre roller deres tid i solen for at føre hovedrollerne frem mod det endelige opgør.

Mindes 10 år tilbage

Den britiske avis The Guardian er ene om at give filmen stjerner. Her bliver det til fem ud af seks mulige, og begejstringen over den sidste Harry Potter-film får avisen til at huske helt tilabge til den allerførste film om Harry, Hermione og Ron.

- Det er så underholdende, morsom, charmerende og spændende en film. Det mindede mig om den begejstring, jeg følte ved synet af de allerførste, for 10 år siden, skriver The Guardian.

Lever videre for altid

The Telegraph er en anden britisk avis, der har mærket magien fra Harry Potter. Og selv om slutningen nu er nået, og J. K. Rawling ikke har tænkt sig at skrive flere bøger om Harry Potter, så betyder det ikke enden for den populære troldmand.

- Selv om der ikke vil kommer flere bøger, så vil karaktererne leve videre med os. For altid, skriver The Telegraph.

"Harry Potter og Dødsregalierne 2" får premiere et minut over midnat onsdag, og filmen vises i 56 biografer over hele landet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk