De skal præsentere Årets Reumert

Det bliver tre helt uprøvede værter, der skal lede slagets gang, når Årets Reumert løber over tv-skærmene 21. juni. Her kan du lære dem bedre at kende.

Her er de så. De tre værter til Årets Reumert 2015. (Foto: Natascha Thiara Rydvald © Bikubenfonden)

”Teatret skal vendes på vrangen!”

Det er én af kongstankerne bag showet, når Bikubenfonden 21. juni uddeler årets 26 Reumert-priser.

Hjernerne bag prisoverrækkelsesshowet er instruktørduoen Fix & Foxy, og at teatret skal vendes på vrangen, skal man faktisk forstå helt bogstaveligt: Showet vil nemlig blive vist fra Skuespilhusets bagscene!

Det hele skal vendes på hovedet

Også på værtsfronten satser man på noget nyt og uprøvet, nemlig de tre skuespillere Sigrid Husjord, Kristoffer Fabricius og Troels Thorsen - der alle debuterer som værter!

De tager dog den ærefulde værtsopgave med ophøjet ro:

- Teater er jo egentlig ikke særligt egnet til at blive vist på tv. Så vores opgave består i at vende det hele på hovedet og skabe et show, der er værd at kigge på, fortæller Sigrid Husjord.

Uerfarne værter, erfarne skuespillere

Hvad Sigrid, Kristoffer og Troels mangler i værtserfaring, henter de til gengæld hurtigt hjem på professionel skuespillererfaring og en udpræget fornemmelse for improvisation.

Sigrid – der oprindeligt er fra Norge – er uddannet fra The Commedia School og Lee Strasberg Film & Theatre Institute, har selv vundet en Reumert for ’Oliver med et twist’ og er desuden kendt for sin rolle i julekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

Kristoffer er uddannet fra Skuespilskolen ved Odense Teater og har blandt andet været med i tv-serien ’Rita’ og diverse forestillinger på Det Kongelige Teater.

Endelig har Troels, der er uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus, blandt andet medvirket i ’Romeo og Julie’, ’Et dukkehjem’ og ’Singin’ in the Rain’, ligesom han også har haft mindre roller i tv-serierne ’Borgen’ og ’Arvingerne’.

Du kan læse meget mere om de tre værter til Årets Reumert i faktaboksene her på siden.

Årets Reumert uddeles 21. juni, og du kan følge uddelingen fra kl. 19 på DRK. Læs mere på Reumert-hjemmesiden.

Årets Reumert er kulminationen på den tolv dage lange teaterfestival, CPH Stage, der finder sted 10.-21. juni. Du kan læse mere om festivalen på deres hjemmeside.