De Sorte Spejdere på P3 stopper

De Sorte Spejdere på P3 sender for sidste gang 19. december. Dermed slutter fire års lyttersucces med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen.

- Kære lytter. På et tidspunkt skal man jo trække stikket. På et tidspunkt skal man sige, at legen var god, og man skal prøve noget andet.

Mange faste lyttere af programmet De Sorte Spejdere på P3 har med sikkerhed ytret et "hvabehar!", da Anders Breinholt kort inde i dagens program blev en anelse - men også kun en smule - mere højtidelig.

19. december 2008 bliver nemlig sidste sendedag for lyttersuccesen med de to venner Anders Breinholt og Anders Lund Madsen bag mikrofonen.

To gutter med vokseværk

I dagens program fortalte de to radioværter, at det allersidste program med De Sorte Spejdere vil blive fejret med "et ordentligt brag".

Det er da også kun passende, eftersom de to Anders'er har stået for en af P3's største lyttermagneter.

Hvad der begyndte som et perifert program i sendefladens randområde søndag aften har i løbet af fire år vokset sig til en gedigen lytteryndling med fem ugentlige sendinger og op mod en million trofaste radiofans hver uge.

Breinholt skifter til TV 2

Anders Breinholt er glad for at kunne lukke programmet, mens han og resten af holdet stadig har begejstringen for at lave radio:

- Vi er så heldige, at lytterne ikke er trætte af os endnu, så vi selv kan vælge at trække stikket. Jeg er stolt af De Sorte Spejdere, og det har været skidesjovt. Men efter fire år har både Anders og jeg også lyst til at prøve kræfter med andre ting, siger Anders Breinholt til DR.

Efter nytår skifter Breinholt i øvrigt radioen ud med jobbet som vært på "Go' Morgen Danmark" på TV 2. Det fortalte han i dagens udsendelse.

Mod til at stoppe en succes

Beslutningen om at lukke Spejderne bakkes op af P3-chef Carsten Worsøe:

- Vi bakker 100 procent op om Anders og Anders' beslutning. Programmets rygvind afhænger af værternes glæde ved at lave det, så vi må aldrig blive bange for at lukke en succes. P3 kendes som en kanal, der flytter grænser og tænker nyt, og derfor skal vi have modet til at lade favoritterne stoppe, inden både værter og indhold lyder slidt.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal afløse De Sorte Spejdere. Men P3-chef Carsten Worsøe garanterer, at det i hvert fald IKKE bliver en kopi af spejderne.

Til og med den 19. december sender De Sorte Spejdere på P3 mandag til fredag klokken 14.03-16.00.