Deadline-chef afviser kritik: Intet i vejen med Hedegaard-interview

Chef for Deadline, Heidi Robdrup, forsvarer Martin Krasniks interview med Lars Hedegaard. Hedegaard kendte præmissen for interviewet, fastslår hun.

Chef for Deadline, Heidi Robdrup, forsvarer Martin Krasniks interview med Lars Hedegaard. Hedegaard kendte præmissen for interviewet, fastslår hun. (© DR)

Martin Krasniks Deadline-interview på DR2 med Lars Hedegaard har delt vandene. Nogle hylder det som skarpt og forrygende, mens andre kalder det smagløst revolverjournalistik.

Blandt kritikerne er Dansk Folkepartis Søren Krarup og Katrine Winkel Holm, der grundlagde Trykkefrihedsselskabet sammen med Lars Hedegaard i 2004. Krarup kalder interviewet for "karaktermord for åben skærm".

Der henvises blandt andet til en mail-korrespondance, hvor Krasnik forud for interviewet roser Lars Hedegaards store mod til vedholdende at sige sine meninger.

Deadline afviser kritikken

Chef for Deadline, Heidi Robdrup, afviser nu kritikken. Der er tale om andet end en mail-korrespondance mellem Deadline-redaktionen og Lars Hedegaard, siger hun.

Samme dag, som interviewet i Deadline, havde redaktionen også en halv times telefonsamtale med Hedegaard og en halv times samtale i studiet, før optagelsen begyndte.

- Her understregede Martin Krasnik flere gange, at der var tale om et kritisk interview med Krasnik selv i rollen som Djævelens advokat. Til det svarede Lars Hedegaard: "Du kan spørge mig om hvad som helst", siger Heidi Robdrup.

Præmissen for interview var tydelig

Hun understreger, at Lars Hedegaard var blevet bekendt med, at interviewet ville gå på hans grundsyn og holdninger.

- Hensigten med interviewet var klar for alle parter; nemlig at udforske Lars Hedegaards synspunkter baseret på tidligere udsagn, mundtlige som skriftlige, understreger Heidi Robdrup.

FacebookTwitter