Dem bør du holde øje med: Her er morgendagens teatertalenter

Forud for prisshowet Årets Reumert offentliggøres nu otte unge prismodtagere, der forventes at komme til at præge dansk scenekunst fremover.

  • Nanna Skaarup Voss er uddannet skuespiller i 2015. Hun får en talentpris for sin rolle i ’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater. Ifølge Reumert-juryen lyser hun op på scenen og har tilsyneladende en enorm viden om sine figurer. ”Det virker, som om hun skærer sin figur ind til knoglen, hvor den klinger bedst for hende, impulsivt og rent,” lyder det. (Foto: Jonathan Søe)
  • Elliott Crosset Hove, der blev uddannet skuespiller i 2015, får en talentpris for sin optræden i ’Vrede’ på Folketeatret samt ’Dekalog’ og ’Livlægens Besøg’ på Betty Nansen Teatret. Med rollerne rammer han, ifølge juryens begrundelse, en hel generations indebrændte oprørstrang, han skildrer et fortumlet individs længsel og illustrerer desperationen hos en vildfaren konge. (© Hein Photography)
  • Fanny Louise Bernth blev også uddannet skuespiller i 2016. Hun får en talentpris for sin rolle i ’VHS vs. Betamax’ på Svalegangen, fordi hun ifølge juryen fremstiller sine karakterer ud fra et sårbart og åbent sind. ”På scenen udstråler hun en solid balance og en nærmest grænseløs energi. Alligevel er hendes største styrke måske hendes insisterende stædighed og hendes hemmelighedsfulde sårbarhed, som hun viste det i ’VHS vs. Betamax’,” siger juryen. (© Emilia Therese)
  • Niels Anders Manley er uddannet skuespiller i 2015 og får en talentpris for sin rolle som Sganarelle i ’Don Juan’ på Aalborg Teater – ”en langlemmet, rævefjæset og cigaretpulsende hipster, der imponerer med sin uanstrengte evne til at interagere med publikum,” siger juryen. (© Rumle Skafte)
  • Oliver Starpov er uddannet danser på Det Kongelige Teaters balletskole og debuterede som scenograf i 2015. Han får en talentpris for sin koreografi til ’Beginning and Ending’ på Det Kongelige Teater, der ifølge juryen føles som at blive revet med i en syret drøm. ”Her er springende hjorte, sprælske skovånder, hvide engle og sortsynede kvinder omkring en splittet ung kunstner.” (© PR-Foto)
  • Simon Bennebjerg blev uddannet skuespiller sidste år. Han får en talentpris for sin rolle i ’Lang dags rejse mod nat’ på Det Kongelige Teater. ”Simon Bennebjerg kan med sin djævelske elegance piske en morsom og tragisk stemning op ... og falder ind i et naturligt samspil med de mest garvede skuespillere,” begrunder juryen. (Foto: Natascha Rydvald)
  • Sibylle Glosted er sanger, uddannet fra Operaskolen i Stockholm i 2016. Hun får en talentpris for sin rolle som Ofelia i ’Hamlet in Absentia’ på NordicOpera. ”Her viser hun et stort skuespiltalent og en overbevisende lyrisk sopran med ubesværet højde og klokkeklar intonation. Hun er allerede klar til de internationale operahuse,” mener juryen. (Foto: Emelie Kroon)
  • Benjamin la Cour blev uddannet scenograf i 2015 og hædres i år for sin scenografi til musicalen ’Klokkeren fra Notre Dame’ på Fredericia Teater. Her viser han ifølge juryen nye visuelle standarder for musicalgenren ved at forene klassisk og moderne scenografi, der transformerer det jyske teater til en katedral i Paris. (Foto: Rumle Skafte)
1 / 8

De har hele karrieren foran sig.

De er nyuddannede.

Og de er kommet godt fra start.

I dag kan Bikubenfonden, der står for prisshowet Årets Reumert 10. juni, offentliggøre de i alt otte unge mennesker, som i år vil blive belønnet med den såkaldte talentpris.

Den gives til unge, fremadstormende talenter inden for forskellige grene af scenekunsten - alle i begyndelsen af deres karriere.

Med prisen følger 35.000 kroner.

I 1999, hvor prisen blev uddelt for første gang, fik både Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt og Nicolas Bro hver en med hjem.

Tidligere vindere omfatter også skuespiller Stine Stengade (2000), skuespiller Thomas Levin (2003), danser Cecilie Lassen (2005), musicalstjerne Maria Lucia Rosenberg (2006), skuespiller Birgitte Hjort Sørensen (2008) og skuespiller Esben Smed (2008).

I galleriet ovenfor kan du se dette års otte talenter. Priserne får de overrakt ved Årets Reumert 10. juni i Skuespilhuset. Showet kan streames live via dette link.

Facebook
Twitter