Dem skal du holde øje med under modeugen

Når Copenhagen Fashion Week i dag blæses i gang, er den større end nogensinde. Modeblogger Trine Kjær guider os igennem de mange designere.

Henrik Vibskov er en af de designere, Trine Kjær glæder sig mest til at opleve under Københavns modeuge. (Foto: Ole Brink © DR)

I dag starter Copenhagen Fashion Week, der i år består af intet mindre end 45 shows, hvilket placerer København på side med anerkendte modebyer som New York og Milano.

Men hvor skal man starte og slutte i det omfattende moderæs? Det ved Trine Kjær, der står bag bloggen Trineswardrobe:

Hvilke designere skal vi holde øje med i år?

- Jeg synes, årets mest spændende show bliver den unge, danske designer Freja Dalsjös. I modeugen i februar holdte hun et lille event, og nu et halvt år efter, skal hun åbne modeugen. Hun er ekstremt dygtig, meget avantgardistisk og antifinanskrise i sit valg af materialer, hvilket jeg synes er dejligt forfriskende.

- Derudover skal svenske Stylein for første gang have show i Danmark, og jeg håber sådan for dem, at det bliver deres endelige gennembrud uden for Sveriges grænser, siger Trine Kjær.

Hvilke shows kan vi se frem til?

- Wood Wood er endelig tilbage i København, og jeg ser meget frem til at se, hvad de har fundet på. De er jo vokset super meget siden, de sidst var her, og mine forventninger er tårnhøje. Bruuns Bazar er også altid et af mine yndlings shows. Jeg er vild med deres nye stil efter, at Cos' tidligere chefdesigner, Rebekka Bay, er kommet til.

Hvilke designere skiller sig ud fra mængden?

- Freja Dalsjö skiller sig klart ud. Derudover er Anne Sofie Madsen også et virkelig spændende navn, der har taget branchen med storm de seneste to sæsoner. Hendes tøj er mere ekstravagant end det, vi normalt ser under modeugen. Sidst men ikke mindst har vi jo Henrik Vibskov - fordi han efter min mening er den mest kreative danske designer, slutter modebloggeren Trine Kjær.

Copenhagen Fashion Week løber af stablen onsdag og varer frem til søndag den 12. august.