Den billigste koster fire millioner: Nu skal dansker stå i spidsen for luksusbilmærke

Anders Warming er Rolls-Royces nye chefdesigner.

Det er efter sigende denne Rolls-Royce, Beyoncé og hendes mand skal til at drøne rundt i. (Foto: Rolls Royce via BestImage © Rolls Royce via BestImage)

Det er cremen af cremen, hvis du er kongelig, rig eller berømt. Det er én af de ældste og mest berømte luksusbiler i verden.

Og nu har Rolls-Royce fået en ny chefdesigner, der er lige så pæredansk som hans navn: Anders Warming.

Den 1. juli tiltræder danskeren sin nye stilling, og han har i den forbindelse lagt vejen forbi 'Go' Morgen P3', hvor han blandt andet afslører, at han ikke selv kører Rolls-Royce (mere om det senere).

Bilen Store Krone er flagskibet i det danske kongehus' bilpark og har langt over fem årtier på bagen. Det var kong Frederik den 9., der i sin tid anskaffede bilen, der er en Rolls Royce Silver Wraith fra 1958. (Foto: Thomas Borberg © Scanpix)

For hvordan scorer man sig egentlig sådan et job? Jo, det gør man faktisk ved at gøre ingenting. Eller rettere: Man venter på, man bliver spurgt.

- Da de spurgte mig, var jeg der med det samme og sagde: "No conditions! (Jeg har ingen betingelser) Det vil jeg smaddergerne lave", fortæller Anders Warming.

- Det er drømmejobbet, ingen tvivl om det.

Har arbejdet i BMW i næsten 20 år

Anders Warming er dog på ingen måde kommet sovende til chefdesignertjansen. Han har nemlig arbejdet i BMW-koncernen i knap 20 år, der blandt andet ejer Mini og Rolls-Royce.

Her har han været med til at designe de vakse Mini'er.

- Man skal være lidt en bilnørd for at sidde og tegne biler hele dagen, og det er jeg jo nok, medgiver han.

Nu er det dog slut med Mini'erne og videre til den slags biler, som blandt andet det danske kongehus ynder at køre rundt i.

Og nå ja, så har Beyoncé og hendes mand Jay-Z efter sigende lige erhvervet sig en såkaldt Rolls-Royce Boat Tail til den nette sum af 20 millioner britiske pund – eller i omegnen af 175 millioner danske kroner – hvilket skulle gøre den til verdens dyreste bil.

Beyoncé og gemalen har efter sigende erhvervet sig verdens dyreste bil - også en Rolls-Royce. Her ses hun til Grammy-uddelingen tidligere i år. (Foto: B4859 / Avalon © Scanpix)

Hvor frie rammer har man som chefdesigner for et bilmærke, der har så lang og stolt en tradition bag sig?

- Det varer jo mange år, når man laver en bil. Man arbejder måske fire eller fem år på en bil, før den så kommer på gaden. Der er mange tusind mennesker, der er involveret, så man skal jonglere en helt masse temaer, forklarer Anders Warming.

- Men det er selvfølgelig designeren – den person, der står i midten – der sørger for, hvordan fladerne ser ud, og hvordan linjerne løber. Man har stor indflydelse, og heldigvis har man et godt team og nogle gode mennesker omkring sig, som lytter til én.

Kører ikke selv i Rolls-Royce

Og det med at lytte går også den anden vej, understreger chefdesigneren, der i øvrigt selv kører rundt i en fransk sportsvogn med navnet Alpine A110.

- Jeg er jo ikke ansvarlig for produktionen, så man bliver sgu nødt til at lytte til folk, der hjælper én på vej. Og så finder man en løsning, som vi er glade for, som marketing er glade for, og så skal man jo i sidste ende stå foran bilen og være begejstret og sige: "Wauw, den bil vil jeg egentlig gerne selv have!".

Sidder du nu og har fået lyst til din egen Rolls-Royce?

Ja, så er det bare med at komme i gang med at spare op!

Den billigste Rolls-Royce på danske plader koster nemlig fire millioner kroner. Og hvis du skal op og have fingre i én af de større modeller (den hedder Cullinan, hvis du vil google), så koster den syv millioner danske kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk