Den klassiske musik skal styrkes

Der skal gøres noget markant og kontinuerligt, hvis vi stadig skal have en fødekæde i den klassiske musik, for interessen fra de unge er for lav nu. Oppositionen kræver blandt andet flere penge til musikskolerne, men det vil kulturministeren ikke være med til. Til gengæld vil han gerne så på en styrkelse af musikundervisningen i folkeskolen.

Det står galt til med fødekæden hos de danske klassiske musikere. Færre unge vælger musikken som levebrød, og derfor skal der nu arbejdes på at styrke talentplejen og fastholde interessen hos de unge. Kristeligt Dagblad skriver i dag, at oppositionen foreslår flere penge til landets musikskoler, flere musiktimer på skoleskemaet og bedre uddannelse af folkeskolens musiklærere.

- Bunden skal lægges i folkeskolen, hvor de fleste børn er, og styrkelsen af musikundervisningen er et vigtigt emne for de radikale i de politiske forhandlinger om en bedre folkeskole, siger De Radikales musikordfører Bente Dahl. Hun henter blandt opbakning fra Socialdemkratiet, mens kulturminister Brian Mikkelsen og Venstres kulturordfører Ellen Trane Nørby begge afviser flere penge til musikskolerne.

Til gengæld vil de gerne være med til at styrke musikundervisningen i folkeskolerne.

- Det er vigtigt at styrke den klassiske musiks fødekæde, så vi får alle generationerne med, og det gøres blandt andet gennem en bedre musikundervisning i folkeskolen og gennem et øget samarbejde mellem folkeskolen og musikskolerne, siger Brian Mikkelsen.

Facebook
Twitter