Den som dræber mumler for meget

De danske anmeldere kunne ikke blive enige om, hvad de synes om Den som dræber. Til gengæld er alle enige om, at der bliver mumlet for meget. TV 2 lover nu at rette op.

Der var ikke meget, de danske anmeldere var enige om, da det gjaldt anmeldelsen af TV 2s nye store søndagssatsning "Den som dræber". Seriemorder-serien fik mellem to og seks stjerner. Alligevel var der dog én ting, som de fleste anmeldere var enige om.

Der var alt for meget mumlen i tv-serien.

Danmarksrekord i mumleri

Ifølge Jyllands-Posten satte serien "danmarksrekord i mumleri", mens Information kaldte lydarbejdet for "utilfredsstillende". Nu lover TV 2 at gøre noget ved problemet.

Programchef på TV 2, Keld Reinicke, er ikke selv generet af lydkvaliteten, men er opmærksom på kritikken.

- Vi er altid lydhøre over for kritik, og det er en dum irritationsting, som vi skal have gjort noget ved, siger han til Berlingske.

Man kan godt følge handlingen uden lyd

Det er Miso Film, der har produceret "Den som dræber", og seriens konceptuerende instruktør, Birger Larsen, mener ikke, at lydproblemet er så grelt, som kritikere gør det til.

- Jeg vil vove at påstå, at man godt ville kunne følge med i seriens handling, selvom man skruede helt ned for lyden. Men det skal selvfølgelig ikke være meningen, at man ikke forstår, hvad skuespillerne siger, siger han til Berlingske.

Vil gerne risikere enkelte utydelige replikker

Instruktøren vil derfor hæve dialogen i tv-serien lydmæssigt. Til gengæld vil han ikke ændre på skuespillernes måde at spille på og udtale af replikkerne.

- Vi kan ikke længere bruge den gammeldags skolediktion, man brugte i serier som »Matador«. Jeg vil hellere have realisme og så risikere, at der er nogle enkelte utydelige replikker, siger han.