'Det er dating på steroider': Her er de nye deltagere i Gift ved første blik

Ottende sæson af det populære program får premiere den 25. august.

Disse 10 singler kommer vi til at lære meget bedre at kende, når den nye sæson af 'Gift ved første blik' snart får premiere. (Foto: © Mette Uhl)

Det er blevet den tid på året.

Tid til, at vi skal følge med, når ti singler kaster sig ud i det, der formodentlig bliver deres livs eventyr, når de for rullende kameraer siger "ja" til at blive gift med én, de vel at mærke aldrig nogensinde før har mødt.

For den kommende sæson af 'Gift ved første blik' er nemlig lige på trapperne og nederst i denne artikel kan du få en kort introduktion til de ti singler, som bliver smedet sammen i programmet.

Udover de ti singler skal seerne naturligvis også møde de eksperter, der har sammensat parrene, og som undervejs skal hjælpe dem mod vejen til – forhåbentlig – at finde kærligheden.

Vi kender allerede psykolog Gert Martin Hald, der har været med siden allerførste sæson, og etnolog Julia Lahme. Men for første gang er Nina Reventlow, som er psykoterapeut med speciale i parterapi og uddannet i teologi, også med:

- At være en del af matchingprocessen har været en meget rørende og en vildt grundig rejse for mig. Og i mødet med de skønne medvirkende har det rørt mig, hvor grundlæggende betydningsfuldt det uanset alder og køn er at finde en mage, siger hun.

Julia Lahme (til venstre), Gert Martin Hald og Nina Reventlow, som er ny i programmet, er dette års eksperter. (Foto: © Nicolaj Niebuhr Demant)

Sammenlagt har man forsøgt at klæde deltagerne endnu bedre på til det på mange måder vanvittige eksperiment, de kaster sig ud i, fortæller DR-redaktør på programmet, Anna Askov:

- Deltagelsen i 'Gift ved første blik' rummer de helt store følelser, og på kort tid vender et ægteskab op og ned på deltagernes tilværelse. Vi vil gerne forberede deltagerne bedst muligt og klæde dem på til denne omvæltning.

Forberedelsen sker blandt andet gennem et seminar, hvor deltagerne er blevet klogere på konflikthåndtering.

Og forventningerne er naturligvis høje, lyder det fra én af deltagerne, 35-årige Anders:

- Jeg håber at finde ham, som jeg skal blive gammel med. Og så håber jeg på at få åbnet for nogle ting, som man ikke får gjort, når man dater traditionelt.

Anders er samtidig den ene del af det homoseksuelle par, som kommer til at skrive 'Gift ved første blik'-historie i Danmark. For første gang nogensinde bliver to personer af samme køn nemlig viet i årets programrække.

Om Anders – og de øvrige ni singler – finder kærligheden, kan du finde ud af fra den 25. august og de næste mange uger frem, når 'Gift ved første blik' får premiere.

Mød singlerne her og hør, hvorfor de meldte sig til programmet.

1

Mette

(Foto: © Mette Uhl)

Mette er 58 år, bor i Gilleleje i Nordsjælland og er "aktiv pensionist".

- Det her er jo dating på steroider, og den ultimative måde at gå til det på. Jeg er meget eventyrlysten, så jeg har været til casting på programmet tre år i træk.

- Jeg håber på at finde big love, en soulmate eller min allerbedste ven. Under alle omstændigheder håber jeg, at det bliver en fed oplevelse og sjov og ballade.

2

Patrick

(Foto: © Mette Uhl)

Patrick er 26 år, bor i Odense og arbejder til daglig som gartner.

- Jeg havde været single i et stykke tid og havde tidligere overvejet at melde mig. Da jeg så hørte et radiospeak, hvor de søgte deltagere, gav det så den endelige anledning til, at jeg tilmeldte mig.

- Dating og Tinder er overfladisk, så det her åbner for en helt anden tilgang.

3

Anders

(Foto: © Mette Uhl)

Anders er 35 år, bor på Frederiksberg i København og arbejder som journalist.

- Mit håb med programmet er at finde en partner for resten af livet. Dating-miljøet er overfladisk, og det er, som om man skal kvalificere sig selv til bare at få en date med til en kop kaffe rundt om søerne.

- Derfor er det spændende med eksperterne, for ser de nogle ting, jeg ikke selv kan se? Jeg håber i hvert fald at kunne lære en masse om mig selv og om, hvordan jeg dater.

4

Benny

(Foto: © Mette Uhl)

Benny er 54 år, bor i Marielyst på Falster og arbejder som konsulent på en erhvervsskole.

- Jeg har en tro på konceptet og på, at jeg kan finde den store kærlighed. Forhåbentlig kan jeg blive matchet på den rigtige måde med eksperternes hjælp.

- Jeg tænkte, at det, jeg ikke selv har kunnet finde, måske kunne komme herigennem. Så det er derfor, jeg er sprunget ud i det.

5

Melissa

(Foto: © Mette Uhl)

Melissa er 33 år, bor på Nørrebro i København og arbejder som designer.

- Det er en shitty dating-kultur, for der er simpelthen for lidt commitment (forpligtelse). Så jeg meldte mig til programmet, fordi her er der en periode, hvor man er forpligtet til at prøve det af. Alle har gjort sig umage, så jeg tænkte, at det fortjente et ordentligt skud.

- Jeg er kæmpe fan af programmet, og det er fedt, at matchingprocessen er så grundig.

6

Steen

(Foto: © Mette Uhl)

Steen er 59 år, bor på Frederiksberg i København og er direktør i sit eget firma.

- Jeg tilmeldte mig for eventyret og for at finde kærligheden, fordi jeg er et godt sted i livet med familie og arbejde.

- Jeg har set alle programmerne og tænkt, at det var det helt rigtige for mig. Og så er jeg helt rolig i forhold til, hvem jeg bliver gift med.

7

Olivia

(Foto: © Mette Uhl)

Olivia er 25 år, bor i Brønshøj i København og arbejder med at sælge køkkener.

- Jeg var træt af at date i uvished om, hvorvidt man bliver efterladt med en skuffet følelse bagefter. Så jeg håber, at eksperterne kan finde noget andet end det, jeg måske egentlig selv søger.

8

Sebastian

(Foto: © Mette Uhl)

Sebastian er 29 år, bor i København og arbejder som ingeniør.

- Det har været svært for mig at finde en partner, for hvis der ikke er kemi, har jeg – groft sagt – en tendens til at trække mig efter ti minutter. Så ved at melde mig til programmet kunne jeg presse mig selv ud i noget – og lære noget om mig selv.

- Jeg har set programmet før, og har især været nysgerrig omkring den matchingproces, der finder sted.

9

Tanja

(Foto: © Mette Uhl)

Tanja er 50 år, bor i Aarhus og arbejder til daglig som socialrådgiver.

- Det er jo den ultimative blind date og meget utraditionelt, for man kan ikke bare skride og sige "nej tak" til date nummer to.

- Jeg har prøvet at finde kærligheden i singlemiljøer, online og lidt af hvert, så nu skulle det her koncept prøves af – for her kaster man sig ud fra den højeste etage.

10

Mikael

(Foto: © Mette Uhl)

Mikael er 36 år, bor i Engesvang og arbejder i militæret.

- Mine søskende prikkede til mig for at få mig til at melde mig til programmet. De mente, jeg skulle prøve det, nu hvor jeg havde været single i tre år. Jeg havde selv kun set meget lidt af programmet, og jeg tænkte, at det værste, der kunne ske, var, at personen, jeg var blevet matchet med, sagde nej.

- Jeg synes, online-dating er overfladisk, for man lærer ikke folk ordentligt at kende.