(Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)

'Det er den ultimative anerkendelse': Kom med 22-årige Carla til Bodil-fest

Carla Philip Røder var nomineret til Talentprisen ved dette års Bodil-show.

22-årige Carla Philip Røder troede ikke sine egne øjne.

Det skete på en regnfuld mandag, hvor skuespilleren oven i købet havde fået det forkerte ben ud af sengen.

Hun var netop blevet færdig til en casting, og nu var hun sent på den. Hun skulle skynde sig videre til Den Danske Scenekunstskole, hvor hun studerer skuespil.

Men splitsekundet inden hun hoppede op på sin racercykel, tjekkede hun sin telefon, og så tog dagen en uventet drejning.

For i indbakken lå en besked fra holdet bag spillefilmen 'Kød & Blod'. Et mafiadrama, som Carla Philip Røder spiller med i. Hun var blevet nomineret til Talentprisen ved dette års Bodil-prisen, stod der i beskeden.

- Jeg troede ikke på det, så jeg begyndte at ringe rundt for at finde ud af, om det var sandt, siger Carla Philip Rødder.

- Jeg måtte gå ind på Bodil-hjemmesiden og se det med mine egne øjne, før jeg kunne tro på det, tilføjer hun.

Men den var god nok. Og dermed gik en livslang drøm i opfyldelse for den unge skuespiller. En drøm, hun aldrig for alvor har turdet håbe på, ville gå i opfyldelse.

- For mig er Bodil den ultimative anerkendelse, siger hun.

Men lørdag aften skete det så. Den unge skuespiller var til sit livs første Bodil-fest – ovenikøbet nomineret til en pris.

Dr.dk fulgte i hælene på det unge stjerneskud på den store aften.

 • - Jeg har lavet kaffen ekstra stærk i dag, siger Carla Philip Røder. Dagen inden spillede hun afslutningsforestilling med Den Danske Scenekunstskole. Hele 7 gange gennemspillede de den samme forestilling, og bagefter var der fest til den lyse morgen. Men Carla Philip Røder drak ikke en eneste dråbe alkohol og trak stikket tidligt. Hun ville ikke risikere at møde op til Bodil-festen med poser under øjnene, fortæller hun. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  1 / 13
 • - Hej skat, siger Carla Philip Røder og omfavner sin veninde og faste stylist, Malene Schmidt. Det er hende, der skal gøre skuespillerinden klar til aftenens prisfest. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen)
  2 / 13
 • Carla Philip Røder tager plads i frisørstolen og lader sig smukkesere, hvilket er forholdsvis uvant for den 22-årige skuespiller. - Jeg er nok lidt en drengepige. Normalt går jeg i slidte sneakers og uden makeup. Jeg er slet ikke vant til at "dresse op" på den måde. Men jeg kan godt lide det. Jeg synes, det er hyggeligt. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen)
  3 / 13
 • I dagens anledning har stylisten Malene Schmidt taget sit hemmelige våben i brug - curlers. - "It's coming back girls", jeg siger det bare! Min farmor plejede at sove med sådan nogle i håret, og nogle gange fik hun brandsår i panden. Det gør ondt at være pæn, griner Malene Schmidt. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  4 / 13
 • Carla Philip Røder får allernådigst lov til at tage en cigaretpause. Men hun må også kun lige akkurat hoppe uden for døren, indskærper stylisten. Skuespilleren tænder en Blå Kings. Carla Philip Røder er også ret vild med curlers. - Der er noget ved, at det er "oldschool", jeg godt kan lide. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen)
  5 / 13
 • - Du ligner en V.I.P., siger Malene Schmidt grinende, mens hun lægger sidste hånd på make-uppen. Bodil-klargøringen tiltrækker da også en del opmærksomhed i salonen. - Jeg er så stolt af hende, at jeg kunne begynde at hyle. Og jeg er stolt af at være med på rejsen. Næste gang tænker jeg, at vi tager en Robert, griner stylisten. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  6 / 13
 • Carla Philip Røder er ved at være klar. I hvert fald hvad stylingen angår. Men hun er stadig ikke helt sikker på, hvad hun vil sige i sin takketale, hvis hun vinder. - Jeg ved, at der er en masse mennesker, jeg gerne vil sige tak til. Men ellers vil jeg holde det kort og simpelt og så bare være mig. Gribe "the moment". (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  7 / 13
 • Der bliver gået til den på de skrå brædder, og på det ene ben har skuespilleren et stort blåt mærke fra gårsdagens forestilling. Afgangen mod prisuddelingen nærmer sig, men Carla Philip Røder er egentlig ikke synderligt nervøs. - Det virker lidt uvirkeligt. Jeg tror stadig ikke helt, det er gået op for mig, siger hun. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  8 / 13
 • Carla Philip Røder hopper ind i en taxa sammen med sin kæreste. En fyr, der ikke har noget med filmbranchen at gøre, og som helst er fri for at blive fotograferet eller bragt i medierne. Måske skyldes det nerver, der begynder at melde sig, eller måske skyldes det alene chaufførens abrupte kørestil. Men i hvert fald henvender Carla Philip Røder sig til taxachaufføren: - Det er virkelig ikke for at være irriterende, men kan vi køre lidt mere glat? Ellers bliver jeg køresyg. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  9 / 13
 • Carla Philip Røder ankommer til Bodil-festen og indtager fotografernes blitzlys. - Normalt har jeg det rimelig afslappet med den slags. På grund af nedlukningen føles det lidt uvant, men jeg tager det stille og roligt, siger hun. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  10 / 13
 • Carla Philip Røder hilser på skuespilleren Besir Zeciri. Ligesom Carla Philip Røder spiller han med i 'Kød & Blod'. Og ligesom hende er han nomineret til talentprisen for sin rolle i filmen. Så i aften er de ikke kun kolleger, de er også konkurrenter til den samme pris - men det lader ikke til at komme imellem dem. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  11 / 13
 • Men prisen går hverken til den ene eller til den anden. Derimod modtager instuktøren Malou Reymann den for sin film 'En helt almindelig familie'. Men det er ikke noget, der går Carla Philip Røder på. - Jeg tænker, at det at være nomineret til prisen er en gigantisk anerkendelse. Jeg er enormt stolt og beæret. De mennesker, jeg er i kategori med er så dygtige, at det at være nomineret er stort nok, siger hun. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  12 / 13
 • På grund af verdenssituationen er der ingen officiel Bodil-efterfest sådan, som der ellers plejer at være. Men det er ingen hindring. - Nu kan jeg drikke mig fuld med god samvittighed. Enten skal vi finde en fest, eller også skal jeg have det sjovt med min kæreste, siger Carla Philip Røder. Og drømmen om en Bodil-statuette er ikke slukket for den 22-årige skuespillerinde, der har gang i flere projekter ved siden af sit skuespiller-studie. Blandt andet spiller hun med i HBO-serien 'Kamikaze', som udkommer i år. Og så er hun også i gang med et hemmeligt projekt, som hun endnu ikke kan løfte sløret for. Som hun siger: - Det er stadig tys-tys. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)
  13 / 13
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk