'Det er en voldsom anklage': Nyt interview med Harry og Meghan vækker stor opsigt

Hertuginden af Sussex' anklager kommer fra et stort interview med Oprah Winfrey, som får premiere på søndag.

Hertuginde Meghan langer ud efter den britiske kongefamilie, som hun siger "skabte løgne" om hende og prins Harry. (Foto: Chris Jackson © Getty Images)

Denne søndag er der premiere på et meget imødeset og potentielt sprængfarligt interview, som kan blive endnu en hovedpine for det britiske kongehus.

Det to timer lange interview er mellem talkshow-dronningen Oprah Winfrey og prins Harry og hertuginden Meghan af Sussex.

I klippet spørger Oprah Winfrey hertuginden om, hvordan hun har det med, at det britiske kongehus "hører hende fortælle sin sandhed i dag".

Hertuginde Meghan svarer, at hun ikke kan forstå, at kongehuset troede, "at de (Harry og Meghan red.) ville forblive tavse, da kongehuset har spillet en aktiv rolle i skabe usandheder om os".

Du kan se klippet med hertuginde Meghan ved at følge dette link.

Prins Harry og hertuginde Meghan, der blev gift i 2018, har forladt den britiske kongefamilie og lever i dag i USA. (Foto: Chris Jackson © Getty Images)

Hertuginden af Sussex tilføjer derefter, at det at åbne op og fortælle sandheden kan koste ting, men at, "der allerede er mange ting, der er mistet".

Få timer før klippet med Meghan ramte internettet, kom der er en officiel udmelding fra Buckingham Palace.

Kongehuset vil undersøge påstande om, at hertuginde Meghan havde mobbet sine to assistenter ud, mens hun boede i Kensington Palace for to år siden.

Påstande, som den britiske avis The Times har beskrevet.

Uhørt interview, men alligevel ikke

Den nyeste bid med hertuginde Meghan er med til at skabe en hype omkring det forestående interview, hvis man spørger forfatter og journalist Lone Theils, der samtidig er ekspert i britiske forhold.

Hun mener, at det er nogle opsigtsvækkende inteview-bidder, som allerede er kommet ud.

- Hverken Harry eller Meghan kan være uvidende om, at de ting, de siger i interviewet, kommer til at ramme hårdt ind i den britiske kongefamilies selvforståelse på mange planer.

- Man lufter normalt ikke det royale undertøj, men det gør Harry og Meghan her, når de snakker om, hvordan den kongelige familie har opført sig privat og internt. De siger, at det kongelige personale har løjet om dem. Det er jo en voldsom anklage at rette mod dronning Elizabeth, som er prins Harrys farmor, siger Lone Theils.

Selve interviewet, og optakten til det, er ifølge Lone Theils "helt uhørt", men samtidig er det set før i det britiske kongehus.

- Det, som parret gør, er faktisk noget, som prinsesse Diana også gjorde i sin tid, siger hun og uddyber:

- I midten af 1990'erne gav Diana nogle fuldstændig opsigtsvækkende interviews, da hun brød med kongehuset efter skilsmissen fra prins Charles. Hun fortalte om, hvor dysfunktionelt hendes ægteskab var, og om hvordan hun følte, at der var tre personer i ægteskabet (prins Charles' nuværende hustru, Camilla Parker-Bowles, var den tredje).

- På den måde følger Harry og Meghan i Dianas fodspor ved at give interviews og sige upassende ting, som plejer at være private forhold. De vil sige sandheden om familien, som i deres øjne ikke fungerer.

Timingen er påfaldende

Ifølge Lone Thiels befinder de stridende parter sig lige nu i en "voldsom pr-krig".

Det kommer blandt andet til udtryk, når det britiske kongehus i en udtalelse siger, at de vil undersøge anklagerne rettet mod hertuginde Meghan, som handler om, at hun skulle have mobbet to assistenter ud, som det britiske medie The Times har beskrevet.

- Vi er åbenlyst meget bekymret over anklagerne i The Times fra tidligere medarbejdere for hertugen og hertuginden af Sussex. Kongehuset vil ikke tolerere mobning eller chikane på arbejdspladsen, lyder det i en meddelelse fra det britiske kongehus.

Timingen for at ville undersøge anklagerne mod hertuginden er dog påfaldende, mener Lone Theils.

- De her sager har man kendt til i lang tid, hvor flere dele af den britiske presse har skrevet om, hvor urimelig og umulig hun var. Meghan skulle angiveligt have været den største bridezilla og fik hysteriske anfald over de mindste ting, hvis man skal tro de britiske medier.

- Man ved ikke, om det er rigtigt, men at det britiske kongehus vil undersøge anklagerne mod hertuginde Meghan nu er påfaldende. Det er et forsøg på at styre dagsordenen og undergrave hende, så det, hun siger i det kommende interview, vil miste betydning.

Oprah Winfrey var blandt de mange celebre gæster, da prins Harry og hertuginde Meghan blev gift på Windsor Castle i 2018. (Foto: Pool © Getty Images)

Lang samtale uden mange kritiske spørgsmål

Oprah Winfreys interview med prins Harry og hertuginde Meghan får premiere på søndag i USA, og her forventer Lone Theils ikke, at der kommer nye, sprængfarlige udtalelser fra det royale par.

- Jeg tror, vi har set de mest sprængfarlige dele af interviewet allerede.

- Vi har fået at vide, at det bliver en to timer lang samtale, og jeg tror godt, at vi kan regne med, at der ikke bliver stillet mange kritiske spørgsmål. Det bliver nok mere en hyggelig samtale med en venligsindet Oprah Winfrey.

- Jeg regner dog med, at Harry og Meghan åbner op for posen, hvad angår fortællingen om, hvorfor de forlod kongehuset og ikke kunne holde til det mere. Det er den fortællings modtagelse, kongefamilien nok er lidt nervøse for, siger Lone Theils.

I sidste måned annoncerede det britiske kongehus, at Harry og Meghan ikke ville komme tilbage som arbejdende medlemmer af det britiske kongehus - lidt over et år efter, de brød med kongehuset.

Tilbage i januar 2020 chokerede Harry og Meghan nemlig royalister i det meste af verden, da parret annoncerede, at de ikke længere ville være "fremtrædende" medlemmer af den kongelige familie i Storbritannien.

I stedet ville det royale par tjene deres egne penge og få et privatliv langt væk fra den britiske presse.

Siden marts sidste år har parret boet i Los Angeles, hvor de købte en kæmpevilla i byen Montecito, som kostede dem i omegnen af 95 millioner kroner.

Du kan se Oprah Winfreys interview med prins Harry og hertuginde Meghan Markle mandag den 8. marts på Viaplay og Viafree.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk