'Det er kronprinsesse Mary her': Dansk popstjerne snotforvirret over uventet opkald

Jada table mælet, da kronprinsessen lykønskede hende med Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris.

Det var en lamslået Jada, der ud af det blå pludselig havde kronprinsesse Mary i røret. (© Dr)

- Hvad helvede foregår der?!

Forbløffelsen stod malet i ansigtet på sangerinden Jada, da hun pludselig havde selveste kronprinsesse Mary i røret.

Kronprinsessen ringede for nogle uger siden til Jada for at lykønske hende med Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris, som den 26-årige sangerinde modtog ved Kronprinsparrets Priser 2019 lørdag aften.

I et indslag undervejs i prisoverrækkelsen ser man en intetanende Jada blive ringet op af kronprinsessen.

Og det får Jada til at tabe mælet.

- Jeg aner jo ikke, det er hende, der ringer. Jeg har aldrig været så snotforvirret i mit liv. Men jeg kunne genkende stemmen, lige så snart jeg hørte hende, lyder det fra sangerinden med det borgerlige navn Emilie Molsted.

Se indslaget her:

Hun fortæller, at hun faktisk tænkte meget over at sige de rigtige ting, selvom hun klokkede lidt i det med etiketten.

- Jeg var helt skudt af. Det var megaunderligt, for hun er jo bare et menneske. Men det glemmer man lidt. Jeg synes, hun var rigtig sød, og jeg håber ikke, jeg har fornærmet hende, lyder det fra Jada, der da også lige skulle sunde sig oven på det uventede opkald.

- Jeg havde det utroligt underligt bagefter. Det var en stor oplevelse, så jeg tog en lang lur, griner hun.

Føler sig støttet af hele Danmark

I videoen fortæller Jada også kronprinsessen, at hun for fem år siden faktisk skrev i sin dagbog, at hun drømte om en dag at modtage en pris ved Kronprinsparrets Priser.

Jada siger, at det blandt andet hænger sammen med hendes forhold til de tidligere vindere af priserne.

- Jeg har altid set med, når Oh Land, Mø og min ven Mathias Heise har vundet. Og jeg synes bare, de er så gode, så jeg ville rigtig gerne være en del af den klub, siger hun og fortsætter:

- Det betyder også enormt meget at føle sig bakket op. Og kronprinsparret er jo en del af min nations kultur, så jeg føler mig enormt anerkendt og støttet af mit land. Det er en overraskende rørende følelse, siger Jada.

Hun indrømmer også, at hun faktisk altid har set lidt op til kronprinsessen.

- Jeg synes, hun har en vildt dejlig vibe, og jeg synes, hun har gjort det enormt flot. Jeg synes, det er så godt, at hun giver noget tilbage af de usandsynlige privilegier, kongehuset har.

Det skal pengene gå til

Jada udkom med sin første single 'Keep Cool' i begyndelsen af 2018, og siden har hun skudt mod toppen af poppen med raketfart.

Hun har blandt andet spillet udsolgte koncerter, vundet P3 Talentprisen, optrådt på festivaler som Roskilde Festival og Northside og snuppet prisen for 'Årets nye danske livenavn' ved Danish Music Awards tidligere på året.

Se Jada optræde med hittet 'Clean Love' ved Kronprinsparrets Priser her:

I sommer udgav hun sit anmelderroste debutalbum, 'I Cry a Lot', og den talentfulde sangerinde skal da også holde tungen lige i munden for at følge med al den succes, der har præget de seneste to år.

De mange koncerter gennem de seneste to år udmøntede sig i prisen for 'Årets nye danske livenavn' ved Danish Music Awards i år. (Foto: Flemming Bo Jensen © Ritzau Scanpix)

- Det har været en vild strøm af oplevelser, der er skyllet ind over mit liv. Det er som om, jeg lærte, at livet var på én måde i de første 24 år, og pludselig er der helt nye regler at forholde sig til, siger hun og fortsætter:

- Men jeg suger det til mig. Det er så dejligt at mærke, at folk kan lide det, jeg laver, og at jeg ikke længere skal overbevise publikum om at blive til koncerterne, når jeg er ude at optræde. Men at de i stedet ikke vil have, at jeg går.

Det er dog ikke helt gratis at holde gang i en karriere som popstjerne, så Jada er da også taknemmelig for de 100.000 kroner, der følger med Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris.

- De falder på et tørt sted. Jeg prøver at investere alt, hvad jeg har af mammon og energi i det her projekt. Og så skal jeg måske også have et nyt instrument. Jeg har ikke så lange fingre, så jeg er ved at lære at spille ukulele, og det går faktisk rigtig godt.

Ud over det kulturelle stjernedrys uddelte kronprinsparret også Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris lørdag aften. Den gik til den socialøkonomiske virksomhed FRAK, som får unge fra socialt belastede områder i jobtræning.

I 2019 optrådte Jada på Roskilde Festival for andet år i træk. Sidste år foregik det på Countdown-scenen, mens showet i år var rykket ind på den væsentligt større Avalon-scene. (Foto: Christian Hjorth © Ritzau Scanpix)