Det gælder om at finde sin egen niche

De unge designerspirer fra Danmarks Designskole viste deres kollektioner frem til Copenhagen Fashion Week i dag. De håber at blive fremtidens trendskabere.

Copenhagen Fashion Week er i gang og ved middagstid åbnede Danmarks Designskole dørene og viste deres afgangselevers kreationer frem. En der var imponeret var Marie Hindkjær, der er redaktør for online-magasinet Fashionista By Costume og til daglig blogger på afashiontale.dk

- Danmarks Designskole er fyldt med talent, og det er inspirerende at se designernes tilgang til materialer. Og selv om det meste vi ser er avantgarde, så er der stadig masser af inspiration at hente. Jeg fik i hvert fald lyst til at skifte min modeuge-garderobe ud med op til flere items fra showet.

Tøj inspireret af indianere fra Borneo

En af designerne, der havde sit tøj på catwalken var Yasamin Zafar, der håber, at hun har noget, der kan adskille hende fra andre unge designere.

- Konceptet bag min kollektion er inspireret af Iban-indianerne fra Borneo og deres overgangsriter. Hvert sæt symboliserer et overgangsrite, og der er for eksempel et sæt, der symboliserer fødsel, og det næste overgangen fra barn til voksen.

Hvordan adskiller du dig fra de andre elever?

- Jeg er tekstildesigner, så jeg kommer lidt med noget andet. Mit fokus er også meget på printet og trykket, der var på tøjet. Derudover har jeg måske en lidt mere simpel tilskæring.

Tror du, du vil kunne bidrage med noget nyt til modeverdenen?

- Det håber jeg da, men det er jo altid det store spørgsmål

Hvad er udfordringen i det?

- Det er, at vi er så mange, der gerne vil bidrage med noget nyt. Det kan godt være rigtigt svært at skille sig ud, men det handler måske om at finde sin egen niche, og så håbe det er godt nok.

Synes du, du har fundet din niche?

- Jeg vil sige, at jeg stadigvæk søger...

Er der noget du gerne vil sige med dit design?

- Ikke umiddelbart. Det er ikke sådan, at jeg har et budskab. Men det kommer an på projektet. Til mit bachelorprojekt havde jeg noget at sige, da det var et tørklædeprojekt, men som udgangspunkt har jeg ikke.

Flash

Facebook
Twitter