Det Kongelige Teater i gavehumør: Alle 18-årige inviteres gratis i teatret

En gratis billet til en valgfri forestilling eller klassisk koncert skal vække de unges interesse for klassiske kunstarter, siger teatret.

Det Kongelige Teater har med egne ord gode erfaringer med at nå et yngre publikum, og initiativet KGL18 skal ses som en styrkelse af denne indsats. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Det kan være en dyr fornøjelse at gå i teatret, ikke mindst hvis man vil i Det Kongelige Teater.

Men for unge, der er eller i løbet af 2018 fylder 18 år, bliver det gratis – i hvert fald en enkelt gang.

Som et forsøg vil Det Kongelige Teater uddele gavekort på 500 kroner, som kan veksles til en billet til en valgfri forestilling eller klassisk koncert.

Det sker for at give de unge et indblik i de klassiske kunstarter og give dem lyst til at dyrke dem fremover, lyder det fra teaterchef Morten Hesseldahl i en pressemeddelelse.

- Vi vil fortsat gå nye veje for at skærpe nye generationers mod på kunst og lancerer derfor nu KGL18.

Det Kongelige Teater har i forvejen gode erfaringer med at nå et yngre publikum. Sidste år blev der solgt 90.000 ungebilletter, og gratis workshops og andre aktiviteter samlede 35.000 børn og unge, hvilket ifølge teatret gør 2016 til et rekordår.

Det Kongelige Teater ser KGL18 som en styrkelse af denne indsats, siger Morten Hesseldahl.

I første omgang kører projektet kun i 2018, men teatret håber, at politikere og andre kulturinstitutioner vil støtte op om initiativet, så det kan fortsætte som et bredere tilbud fremover.

Ifølge Altinget fik den italienske model, hvor alle unge 18-årige italienere i 2016 fik et kulturklippekort, teaterchefen på Det Kongelige Teater til at foreslå en lignende model i Danmark.

Læs mere - og bestil din billet allerede nu - her.

FacebookTwitter