Det Kongelige Teaters gamle chefer kritiserer Stine Bosse

Det vil være "katastrofalt", hvis Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand rekrutterer en kunstnerisk orienteret chef, mener tidligere teaterchef.

Tidligere teaterchef på Det Kongelige Teater, Michael Christiansen, kalder det for "katastrofalt", hvis teatrets bestyrelsesformand Stine Bosse rekrutterer en kunstnerisk orienteret chef. Det siger han til Politiken. (© DR)

Tre tidligere ledere fra Det Kongelige Teater advarer nu mod, at teatrets bestyrelse med formand Stine Bosse i spidsen gør alvor af planerne om at rekruttere »en kunstnerisk orienteret teaterchef« efter fyringen af teaterets øverste chef, den tidligere embedsmand Erik Jacobsen, skriver Politiken onsdag

- Det ville være katastrofalt for Det Kongelige Teater og problematisk i forhold til de kunstneriske chefer for balletten, operaen og skuespillet. Kunsten er forankret hos dem, siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, til Politiken. Fra 1992 og 16 år frem beklædte han stillingen som teaterchef - Det Kongelige Teaters øverste chef.

Går i rette med Stine Bosse

Michael Christiansen bakkes op af teatrets tidligere bestyrelsesformand Mads Øvlisen og tidligere skuespilchef Klaus Hoffmeyer, der alle tre går i rette med Stine Bosse efter hendes udmelding om en mere kunstnerisk funderet teaterchef, som skal »kunne kigge ind i de kunstneriske processer og være med til at forløse de kompetencer«.

Det var med de ord, hun begrundede fyringen torsdag i sidste uge.

Den tidligere ledelse understreger samstemmigt, at det kunstneriske ansvar bør ligge hos de kunstneriske chefer, og at den øverste chef ikke selv bør være kunstner, men derimod have erfaring med det politiske spil.

Bestyrelsesformand Stine Bosse har ikke ønsket at kommentere kritikken over for Politiken.

/ritzau

FacebookTwitter