Dirch-skuespiller får Ove Sprogøe Prisen

Nikolaj Lie Kaas der blandt andet havde hovedrollen i filmen "Dirch" er vinder af dette års Ove Sprogøe Pris.

Onsdag ville skuespilleren Ove Sprogøe være fyldt 92 år, og det markeres traditionen tro med uddelingen af Ove Sprogøe-prisen, der gives til en dansk skuespiller, som har gjort en særlig indsats på tv, film eller i teatret i løbet af året.

I år går prisen til skuespilleren Nikolaj Lie Kaas for hans anmelderroste præstation i filmen "Dirch", hvor han spiller rollen som Dirch Passer.

En skuespiller der satser

Forfatter Gregers Dirckinck-Holmfeldt overrakte prisen til Nikolaj Lie Kaas og gav ham følgende ord med på vejen:

- Nikolaj spiller den Dirch, der lyser som en raket. Som ind imellem farer i uberegnelige retninger. Mod ustyrlige mål. En raket - alene i himmelrummet. Ensom midt i alt halløjet. Den ensomhed kommer vi tæt på i filmen. Dirch på skæv og skæbnesvanger kurs. Fabelagtig smukt afspejlet i Nikolajs øjne og kropssprog… Nikolaj Lie Kaas går til grænserne i sit spil. Han er en skuespiller, der virkelig satser.

International karriere

Nikolaj Lie Kaas er blevet hyldet flere gange for sit talent. Han modtog i 1998 og i 2003 en Bodil for Bedste Mandlige Birolle i henholdsvis "Idioterne" og i "Elsker Dig for Evigt".

Han har også markeret sig på den udenlandske filmscene blandt andet som Mr. Grey i Angels and Deamons (2009) og på teatrets skrå brædder herhjemme. Sidstnævnte eksempelvis som Nick i Hvem er bange for Viginia Woolf (2008) på Østre Gasværk.

Det er sjette gang Ove Sprogøe Prisen uddeles. Tidligere har blandt andre Signe Egholm Olsen og senest Cecilie Stenspil modtaget prisen.

Facebook
Twitter