Disney løfter endelig sløret: Ny, gigantisk streaming-tjeneste kommer til efteråret

Disney+ kommer til USA i november. Medieekspert vurderer, at tjenesten også kommer til Danmark i 2019.

- Jeg tror, vi får Disney+ til Danmark i slutningen af i år, lyder gisningen fra medieanalytiker Claus Bülow Christensen. (Foto: © VALERIE MACON, Scanpix)

Forestil dig, at alle dine yndlings-Disney-film er samlet ét sted.

Forestil dig så, at du også kan se 'Star Wars'. Og 'The Simpsons'. Eller for den sags skyld dykke ned i Pixars imponerende animationsunivers.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det bliver snart vaskeægte virkelighed med den nye streamingtjeneste Disney+.

Nu har Disney endelig sat pris og dato på sin nye tjeneste.

Den bliver tilgængelig i USA den 12. november og kommer til at koste 6,99 dollars (cirka 46 kroner) om måneden, skriver blandt andet Variety.

Digital medieanalytiker Claus Bülow Christensen kalder Disneys fremfærd på streamingmarkedet for 'usædvanlig aggressiv'.

- Mange havde forventet, at Disney ville dele indholdet op, så eksempelvis Marvel og National Geographic ville få deres egne tjenester, men de har simpelthen samlet det hele i én kæmpestor tjeneste, forklarer Claus Bülow Christensen.

- Der er endda brand-knapper, så man kan trykke direkte på Pixar, Disney og de andre brands.

Verdens mest indtjenende animationsfilm nogensinde, 'Frost', bliver også tilgængelig på Disney+. (© Disney)

Billigere end Netflix

Han kalder Disneys prissætning for 'den absolut største overraskelse'.

- Hvis man ser på de amerikanske priser, så tror jeg, at et abonnement til Disney+ meget vel kunne komme til at koste 60-70 kroner om måneden her i Danmark, lyder gisningen fra Claus Bülow Christensen.

- Men der er ingen tvivl om, at priserne så vil komme til at stige senere. Det her er en form for introduktionsrabat, som man dog godt kan have kørende i temmelig lang tid.

Til sammenligning koster det absolut billigste Netflix-abonnement 79 kroner om måneden i Danmark. Vil man streame i den bedste kvalitet, må man dog slippe hele 129 kroner om måneden.

- Det er en decideret krig, der nu opstår mellem de forskellige streaminggiganter, forklarer Claus Bülow Christensen.

Den relativt lave pris gør desuden, at der nok vil være plads til flere streamingtjenester i de små hjem. Den egentlige kamp kommer til at handle om, hvem der laver det fedeste, originale indhold.

Claus Bülow Christensen uddyber, at krigen primært vil komme til at stå mellem Netflix, Disney+ og Amazon Prime, men at man også bør holde øje med Apple, der lancerer AppleTV+.

Pixars succesfulde 'Toy Story'-film bliver også en del af Disney+-universet. (Foto: © Pixar, © Disney/Pixar 2013. All rights reserved.)

'Jeg tror, vi får Disney+ til Danmark i slutningen af i år'

Mens der både er kommet tid og pris på den amerikanske udgave af Disney+, så har koncernen ikke meldt noget officielt ud i forhold til, hvornår danskerne kan gå ombord i indholdet fra firmaet.

Claus Bülow Christensen tror dog, det bliver hurtigere, end vi måske havde forestillet os.

- Disney har ikke meldt noget officielt ud i forhold til, hvornår tjenesten kommer til Danmark, men de snakker om at lancere den i slutningen af i år i det vestlige Europa.

- Jeg tror, vi får Disney+ til Danmark i slutningen af i år.

Udover alt Disneys eget indhold, som for eksmepel de klassiske Disney-tegnefilm, vil du også kunne se eksempelvis nogle af 'Star Wars'-filmene, 'The Simpsons' og alt fra Pixars univers, der alle er ejet af Disney.

Desuden vil du via Disney+ også have adgang til Marvels superhelte-univers og alt National Geographics indhold.

- Man kan godt forestille sig, at nogle folk vil sige, at der er så meget indhold i Disney+, at man måske dropper Netflix, lyder vurderingen fra Claus Bülow Christensen.

- Men jeg tror samtidig, Netflix er blevet så stor en del af vores hverdag, at mange vil beholde det. De har virkelig konsolideret deres position i løbet af de seneste par år. De fleste husstande vil nok både have Netflix og Disney fremadrettet.

Man vil også kunne se Marvel-indhold på Disney+ - for eksempel 'Captain Marvel' med Brie Larson i hovedrollen. (© Chuck Zlotnick/Marvel Studios)

Et gigantisk skatkammer af indhold

Claus Bülow Christensen mener dog, at netop indholdet er Disneys helt store force i streamingkrigen mod Netflix og Amazon Prime.

- Disney har et gigantisk skatkammer af indhold og har dermed ekstremt meget attraktivt indhold fra dag 0. Den skattekiste har Netflix brugt lang tid på at få fyldt op.

- Der har floreret et tal om, at Netflix bruger mellem 12 og 15 milliarder dollars på at producere originalt indhold om året. Disney har meldt ud, at de kun vil bruge en milliard dollars i 2019 og 2020, fordi de simpelthen har så meget fedt indhold allerede.

Disneys danske afdeling ønsker ikke at udtale sig om, hvornår Disney+ kommer til Danmark, eller hvad tjenesten kommer til at koste.

De henviser til en pressemeddelelse, hvor den amerikanske premieredato for tjenesten fremgår.

Det vil du blandt andet kunne se på Disney+

 • 'Captain Marvel'

 • 'Dumbo'

 • 'Avengers: Endgame'

 • 'Aladdin'

 • 'Toy Story 4'

 • 'Løvernes Konge'

 • 'Frozen 2'

 • 'Biler'

 • 'The Simpsons'

 • 'Find Nemo'-filmene

 • Nogle af 'Star Wars'-filmene