Dommerformand om Se og Hør-sag: En domsmand skal ikke udtale sig efter en afgørelse

Michael Sjöberg vil ikke tage stilling til, om sagen bør gå om.

Formanden for Dommerforeningen, Michael Sjöberg, ærgrer sig over udtalelserne fra en domsmand i Se og Hør-sagen.

Der er ikke meget grundlag for, at Se og Hør-sagen kommer til at gå om. Det vurderer formanden for Dommerforeningen, Michael Sjöberg.

Michael Juul Eriksen, der er forsvarsadvokat for den såkaldte tys-tys-kilde, Peter Bo Henriksen, meddelte i dag, at han mener, at sagen bør gå om ovenpå flere udtalelser fra en af domsmændene, Sahar Aslani.

Han mener, at hun er gået over stregen i forhold til sin tavshedspligt blandt andet i et program på Radio24syv.

Michael Sjöberg er enig i, at domsmanden har sagt for meget.

- Hun skulle aldrig have udtalt sig, som hun gjorde. Der er tavshedspligt, og en domsmand eller dommer skal ikke udtale sig efter en afgørelse, siger Michael Sjöberg.

Giver et uheldigt indtryk

Hvorvidt sagen bør gå om, vil Michael Sjöberg ikke konkret udtale sig om.

- Det kan jeg ikke tage stilling til, men grundlaget er meget tyndt. Jeg forstår, man er utilfreds over, at hun udtaler sig. Men det er ikke udtryk for det, der indgår i dommen. Når man afsiger en dom, tager man stilling til sagens beviseligheder. Men det giver et uheldigt indtryk af retten som sådan, så jeg er ærgerlig over, at hun udtaler sig, siger Michael Sjöberg.

Det er meget sjældent, at en domsmand udtaler sig efter en afgørelse. Dommerformanden husker kun ét enkelt tilfælde tidligere.

- Det sker heldigvis uendeligt sjældent. Domsmænd respekterer, at de har tavshedspligt, og journalister respekterer, at domsmænd har tavshedspligt, siger Michael Sjöberg.

Noget usædvanligt udtalte Sahar Aslani sig torsdag umiddelbart efter domsafsigelsen til de fremmødte journalister uden for retten. Det hele kulminerede, da hun fredag deltog i et interview på Radio24syv, hvor hun kommenterede strafudmålingerne og kom med sin holdning til sladderpressen.

I første omgang har Lisbeth Larsen, der er retspræsident ved Retten i Glostrup, indkaldt Sahar Aslani til en samtale.