DR aflyser børnenes MGP i 2010

Børnenes melodi grand prix, MGP, bliver aflyst i år. DR vil finde en ny måde at lave konkurrencen på. MGP vender tilbage i 2011.

Der bliver ikke noget MGP 2010. Håbefulde børn med sangtalent må væbne sig med tålmodighed og vente til næste år.

DR og tv-stationens nordiske samarbejdspartnere har nemlig besluttet at aflyse MGP i år.

MGP skal have ny form

Ifølge børn- og ungeredaktør i DR Signe Lindquist handler det om at modernisere MGP-konceptet, så det kan vende tilbage i ny og forbedret form.

- Sammen med vore nordiske kolleger har vi besluttet at bruge lidt tid på at finde en form, hvor MGP bliver relevant for alle børn, og ikke alene er et enkeltstående tv-show, siger hun, og understreger, at MGP bestemt ikke er dødt.

- MGP skal være noget helt særligt, der også fremover skal kunne tilbyde børnene meget andet og mere, end andre shows og musikprogrammer kan.

Konkurrence fra andre talentshows

- De seneste år er der samtidig kommet flere og flere talentshows til med kraftig børneappel, og derfor giver det god mening, at vi sammen gør status og drøfter, hvordan vi gør tingene fremover, siger børn- og ungeredaktøren i en pressemeddelelse.

Signe Lindquist vil efter planen kunne placere det nye MGP-koncept senere på året. Og børn, der allerede er MGP-klar og sidder med færdigkomponerede sange, skal ikke smide dem i skralderen.

- Lige om lidt er der brug for dejligt mange, skønne sange igen, siger Signe Lindquist.