DR afslører stemmetal fra Grand Prix-finalen: Jury gav sejren til Leonora

Tv-seerne havde hellere set Julie & Nina repræsentere Danmark i Eurovision.

Der var spænding til det sidste, da Julie & Nina stod over for Leonora som de to sidste i lørdagens Grand Prix-finale. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Lørdag aften blev 20-årige Leonora badet i guldkonfetti efter at være blevet udråbt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2019 med sangen 'Love Is Forever'.

Sejren kom i hus efter en tæt afstemningsrunde, hvor kærlighedsvisen vandt med blot syv procentpoint over Julie & Ninas 'League of Light'.

Og at det vitterligt var en spændende afstemning, bekræfter de stemmetal for de tre sange i finalen, som DR nu afslører.

Tallene viser nemlig, at fagjuryen og de danske tv-seere ikke var enige om, hvem der skulle løbe med titlen som Grand Prix-vinder.

- Sådan er det jo, når man både har seerstemmer og jury. Nogle år er de enige, andre år uenige, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Det mest holdbare system

Seerne havde Julie & Nina som vindere med 23 procent af stemmerne, mens Leonora blev nummer to med 18 procent af stemmerne.

Fagjuryen kastede derimod sin kærlighed på 'Love Is Forever', som opnåede 24 procent af stemmerne - langt foran Julie & Nina, der blot fik 12 procent af jurystemmerne.

Faktisk havde juryen den dansk-grønlandske duo på en sidsteplads i finalen - efter både Leonora og Sigmund.

- Der er jo ikke noget skjult i, at vi har en jury, og at deres stemmer tæller halvdelen, mens folkets tæller den anden halvdel. Der er også en jury i Eurovision, og det fungerer rigtig godt dér, uddyber Jan Lagermand Lundme.

- Det her system er det, der er mest holdbart i forhold til at nå langt i Eurovision. Folket og juryen fokuserer måske på forskellige ting, og det giver et bredt fokus.

Er der ikke noget, der skal ændres, når seernes vinder ender som nummer to?

- Nej, det tænker jeg ikke.

FacebookTwitter