DR-chef stopper efter grænseoverskridende adfærd: 'Hammeren falder, når man på den måde kører over for rødt'

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn beklager sagen, men siger, at den viser, at DR's interne klagesystem virker.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

I dag har DR indledt en personalesag mod en chef, der med grænseoverskridende adfærd har brudt mediehusets kodeks for god adfærd.

Det oplyser DR i en pressemedelelse, og DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger til DR, at det var nødvendigt med klare konsekvenser i sagen.

- Når man som chef kører overfor rødt lys på det her område, så falder hammeren altså. Derfor er der indledt en personalesag, og vedkommende er stoppet, siger hun.

Chefen har som konsekvens selv valgt at sige sit job op.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn sætter ikke navn på chefen og vil ikke gå ind i detaljer, da der er tale om en personalesag.

Til gengæld sætter han onsdag selv ord på sin opsigelse på Facebook – hvilket i øvrigt er de samme ord, som han har skrevet ud til sine medarbejdere tidligere på dagen.

- Jeg tager det fulde ansvar for, hvad der er sket, og giver hermed jer alle min uforbeholdne undskyldning, skriver Jakob Sloma Damsholt, der blandt andet har været chef for en række programmer på P1.

Han forklarer videre, at han under episoden var så fuld, at han "mistede sig selv og sin dømmekraft".

- Jeg har i den situation opført mig grænseoverskridende og hverken levet op til DR's adfærdskodeks eller mine egne værdier for, hvordan man er menneske og chef, fortsætter han.

- Jeg forstår til fulde, at DR's ledelse har taget sagen op, og jeg har taget det fulde ansvar og sagt min stilling op i dag. Jeg er meget ked af det, der er sket, og vil gerne gentage min oprigtige undskyldning, skriver han.

I en sms til dr.dk skriver den nu tidligere DR-chef, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

'Vi tager det meget alvorligt'

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger til DR, at det har det været vigtigt at vise, at ledelsen er tydelig, og at den handler på de henvendelser, den får om krænkelser og grænseoverstridende adfærd i mediehuset.

Og ikke mindst at vise, at der er konsekvens, når man bryder det kodeks, DR har for god adfærd.

Maria Rørbye Rønn vil ikke udtale sig om sagen i detaljer, da der er tale om en personalesag, men hun forklarer, at chefen var blevet sendt hjem, da han sagde op, og at ledelsen var i "fuld gang med personaleretlige skridt".

- Midt i den her meget triste sag, som det jo er, når nogen har oplevet noget upassende, har vores systemer virket, fordi vedkommende har rettet henvendelse, og vi har handlet på det, og vi tager nu tydeligt konsekvensen af de handlinger, siger generaldirektøren.

Denne sag er ikke DR's første, når det kommer til grænseoverskridende adfærd. Her ses DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn for eksempel i november under en pressebriefing om resultatet af en advokatundersøgelse af krænkelser i DR Pigekoret. De sager lå dog flere år tilbage. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

DR har det seneste halvandet år arbejdet med at klæde både DR's ledelse og medarbejdere på i forhold til god opførsel, og hvad, der til gengæld ikke vil blive tolereret. Blandt andet med kurser for alle ansatte og et nyt adfærdskodeks.

Er det et udtryk for, at det ikke har været nok, når den her sag kommer nu?

- Jeg synes, at der har været gode initiativer, og jeg oplever, at der arbejdes meget seriøst med det, og jeg oplever ikke, at nogen er i tvivl om, hvad vi kræver af god opførsel i DR. Den her sag viser, at det kan ske alligevel, og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at arbejde med det. Man skal ikke tro, at man er i mål, fordi man har arbejdet intensivt med det i halvandet år. Det er man tydeligvis ikke, når det stadig kan ske, og det kommer jeg til at tale med cheferne om fremadrettet, siger Maria Rørbye Rønn.

Er det her et udtryk for, at DRs ledelse har fejlet?

- Jeg synes, at vi har taget tingene utroligt alvorligt og har arbejdet seriøst med dem, og jeg oplever ikke, at nogen er i tvivl om, hvad der forventes. Det kan alligevel ske, at nogen kører over for rødt, så må vi sætte foden ned, og det må få konsekvenser.

Stort fokus på upassende adfærd

Der har været stor fokus på krænkelser og upassende opførsel i mediebranchen lige siden tv-vært Sofie Linde satte gang i metoo-debatten herhjemme under en tale til Zulu Comedy Galla i 2020.

I november fremlagde DR for eksempel en stor undersøgelse om Pigekoret, der beskrev en lang række seksuelle krænkelser fra 1970'erne og frem til 2010. De mange piger, der oplevede krænkende adfærd fik i samme forbindelse en undskyldning af DR's generaldirektør.

Og for en uge siden blev blikket så rettet mod nyhedsafdelingen på TV 2, da en række tidligere og nuværende ansatte kvinder stod frem i Discovery-dokumentaren 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen'.

I kølvandet på dén erkendte TV 2's tidligere nyhedschef og -direktør, Michael Dyrby, i aftes, at han har haft "upassende forhold" til sine ansatte, og han undskyldte i samme ombæring for den sexistiske kultur, der har hersket på tv-stationen under hans ledelse.

FacebookTwitter