DR Dagbog: Jeg er ikke drag queen – jeg er trash queen

I DR Dagbog tager personer med en god fortælling og noget på hjerte os med i deres hverdag. Det hele er optaget af dem selv - helt uden filter. Denne gang følger vi drag queen Anthony Holm under Copenhagen Pride.

Når Copenhagen Prides festuge maler København regnbuefarvet, er 31-årige Anthony Holm, blandt dem, der springer ud som et andet køn. Men han klæder sig ikke som en 'traditionel' drag-queen.

- Jeg er ikke drag queen – jeg er trash queen, siger Anthony Holm - for draq queens er for pæne og polerede, mener den kreative iværksætter.

- For mig handler det om at være i grænselandet, om hvad et køn er. For eksempel ved at gå i kjole men så stadig beholde skægget og hårene på benene. Det handler i virkeligheden om at vise, at skønhed kan være mange ting, og at ingen af os kan leve op til de idealer, vi går rundt og pålægger hinanden, siger Anthony Holm, der forsøger at puste liv i en lille virksomhed, der lejer drags ud til arrangementer.

Et af 31-årige Anthony Holms mange drag queen kostumer, som han helst kalder for trash queen, fordi han ikke vil være så 'poleret', som han selv udtrykker det.

En spændende hverdag - set fra de involveredes vinkel

Anthony Holm er den første, der deltager i dr.dk's nye web-tv serie, DR Dagbog, hvor personer med en god fortælling og noget på hjerte tager os med i deres hverdag. Det hele er optaget af dem selv - helt uden filter og professionelle fotografer.

De næste dage vil der komme videoer fra Anthonys oplevelser med årets Pride. Han har allerede nu oplevet en del. Blandt andet har han været på besøg hos den amerikanske ambassadør.

På trods af Anthony Holms relativt unge alder, har han deltaget i Copenhagen Pride adskillige gange. Han har dog aldrig været så involveret som i år, hvor han både skal levere drag-kostumer, koordinere shows og selv optræde.

- Jeg tror min holdning kommer af, at jeg har været meget aktiv i foreningsarbejde, hvor der har været en stor fokus på køn og kønsidentitet, og at der skal være plads til alle, uanset hvem man er, og hvordan man ser ud.

Se Anthony Holms video-dagbog fra de sidste par dage i video over denne artikel og følg med i hans oplevelser i løbet af weekenden.

Facebook
Twitter