DR får tidligere teaterchef som formand

Michael Christiansen bliver ny bestyrelsesformand for DR. Han kommer til DR med bl.a. 16 års erfaring som direktør for Det Kgl. Teater

Kulturminister Carina Christensen har i dag udpeget Michael Christiansen til ny formand for DR's bestyrelse.

Valget af Michael Christiansen er ikke overraskende, da han tidligere med stor succes har været direktør for Det kongelige Teater fra 1992 til 1. juni i år, hvor han sagde farvel til teaterverdenen.

Tilbage i manegen

Men nu siger han igen goddag til dramaet, denne gang med adresse i 0999 København C, og det glæder kultuministeren.

- Michael Christiansen har via sit mangeårige lederskab af Det Kongelige Teater indhøstet nogle værdifulde erfaringer, som han også vil kunne bruge i en DR-sammenhæng, hvor både kulturelle, mediemæssige og økonomiske hensyn spiller en afgørende rolle, siger hun i en pressemedelelse og tilføjer:

- Med også hans store indsigt i bestyrelsesarbejde er jeg sikker på, at vi med Michael Christiansen har fundet en ny formand, der kan føre DR videre mod nye udfordringer i det danske medielandskab.

Vejen skal være klar

Hovedpersonen selv er ikke overraskende glad for sin nye stilling. Han ser DR som en "hovedhjørnesten" i det danske medielandskab.

- I disse år oplever vi en spændende udvikling på medieområdet såvel teknologisk, kommercielt som internationalt. Konkurrencen er stærkere end nogen sinde. I det lys er det vigtigt, at være klar på hvilken vej DR som danskernes medie- og kulturinstitution skal gå, siger han til DR.

Michael Christiansen mener, at DR fortsat skal levere kvalitet og mangfoldighed med høj troværdighed. Både hvad angår nyheder og andre kulturelle tilbud.

- Det arbejde glæder jeg mig til at løfte sammen med den øvrige bestyrelse, direktionen og DR's mange medarbejdere, hvis professionalisme jeg gennem min tid på Det Kongelige Teater har lært at sætte stor pris på, fortæller Michael Christiansen.

Glæde hos oppositionen

Kulturministerens valg vækker også glæde hos de politiske modstandere. Socialdemokraternes Mogens Jensen mener lig Carina Christensen, at Michael Christiansen kan løfte DR's kvalitetsniveau op til tidligere tider.

- Michael Christiansen har en række vigtige erfaringer som chef for Det Kongelige Teater, tidligere departementschef og direktør for DJØF, der giver ham en stærk ballast til at løfte formandsopgaven i DR's bestyrelse. Jeg tror Michael Christiansen er en formand som kan samle bestyrelsen og give DR's direktion det nødvendige mod- og medspil, siger Mogens Jensen i en pressemeddelse.

Stor erfaring

Michael Christiansen er 63 år og har inden sin tid i spidsen for Det Kgl. Teater været departementschef i Forsvarsministeriet fra 1988 til 1992 og inden da afdelingschef i justitsministeriet.

I dag sidder han desuden i en række bestyrelser og er formand for regeringens lønkommission.

Posten som bestyrelsesformand har stået tom siden 20. juni, hvor daværende formand, Mogens Munk-Rasmussen, forlod den som følge af en kritisk revisorapport om DR's byggeri i Ørestad.

Tak til midlertidig formand

Torben Dalby Larsen har i den mellemliggende periode været beskikket som fungerende formand for bestyrelsen. Og han får et par venlige ord med på vejen fra kulturministeren.

- Torben Dalby Larsen har ydet en stor og kompetent indsats som fungerende formand, og jeg er meget taknemmelig for, at Torben Dalby Larsen i de forløbne måneder har stillet sine ressourcer til rådighed for dette hverv, siger hun.