DR fjerner Reimer Bo fra skærmen

DR Nyheders ledelse har besluttet med omgående virkning at fjerne studievært Reimer Bo fra skærmen efter Stein Bagger-interviewet.

DR Nyheders ledelse har besluttet med omgående virkning at fjerne Reimer Bo Christensen som studieværtDRs nyhedsmagasin 21 Søndag.

Beslutningen kommer i kølvandet på den opmærksomhed, der har været om værtens rolle i flere interview med kendte, dømte kriminelle - senest interviewet med den bedrageridømte Stein Bagger.

Der har blandt andet været både intern og ekstern kritik af det faktum, at Reimer Bo Christensen som ekstern tilrettelægger har tjent penge på at sælge et interview fra sit private firma til DR, alt imens han også fungerer som vært på 21 Søndag.

Knalddygtig journalist

Denne konstruktion har DR erkendt er problematisk, og har samtidig lovet, at det ikke kommer til at ske igen.

- Jeg har meget stor respekt for Reimer. Han er en knalddygtig journalist og har været en god mand for DR igennem rigtig mange år. Men vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet - og det er en situation, som vi ikke kan leve med, siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Uden at orientere redaktionen

Ifølge Ulrik Haagerup har tillidsforholdet mellem Reimer Bo Christensen og DR Nyheders ledelse lidt skade efter Bagger-interviewet, hvor værten valgte selv at producere indslaget, uden at orientere sin redaktion.

Haagerup medgiver dog samtidig, at DR også har et ansvar for, at sagen kom så vidt: - Vi har et medansvar. Denne her sag har afsløret, at vi i den konkrete situation ikke har været gode nok til at tale sammen på tværs af afdelingerne i DR. Og det har været med til at mudre billedet unødigt. Nu har vi kigget hinanden i øjnene og aftalt, at det her ikke kommer til at ske igen - der skal være rene linjer, siger han.

60-årige Reimer Bo Christensen har kontrakt med DR i endnu et år. DR forventer at kunne gøre brug af hans ekspertise inden for andre områder. Men det vil ske i en form, hvor der ikke kan opstå tvivl om rollefordelingen, fremgår det af en pressemeddelelse.