DR interessede i TV 3s "Lulu og Leon"

TV 3 har ikke penge til at vise sæson nummer to af dramaserien "Lulu og Leon". Derfor har DR taget kontakt til selskabet bag serien om at vise den.

DR Drama har stor succes med serier som Livvagterne og Emmy, men det holder ikke DR fra at købe drama ude i byen. Mere specifikt TV 3s "Lulu og Leon", der er produceret af Fine & Mellow.

Adm. direktør i Fine & Mellow, Thomas Gammeltoft, fortæller til DR Kultur, at DR for omkring et halvt år siden kontaktede ham for at høre om muligheden for at få "Lulu og Leon" til DR.

- DR har vist interesse, men der er intet konkret. Der er ikke skrevet noget ned, der har bare været en masse snak, fortæller han til DR Kultur.

Plummer: Værdig til DR

Det var tidligere mediedirektør i DR, Lars Grarup, der tog den første kontakt til Fine & Mellow. I efteråret valgte Lars Grarup at forlade DR, og siden har generaldirektør Kenneth Plummer stået for kontakten. Men generaldirektøren ønsker ikke at sige andet end:

- Det er en god serie, der ville være DR værdig. Det er der ingen tvivl om, siger Kenneth Plummer til DR Kultur.

Grunden til, at TV 3 er parat til at skille sig af med "Lulu og Leon" er, at seerne er blevet væk, selv om anmelderne har rost serien. Og når der ingen seere er, kommer der ingen annoncekroner i kassen. Det betyder dog ikke, at der ikke kan komme en sæson to af serien, fortæller manuskriptforfatteren Lolita Bellstar.

Rettighederne ejer Fine & Mellow

- Der ligger et oplæg til anden sæson, som vi har arbejdet på. Og det ville da være dejligt at komme på "den store skærm". Det ville være superlækkert, og man har jo lov at håbe, siger Lolita Bellstar, der har skrevet "Lulu og Leon".

Adm. direktør i Fine & Mellow, Thomas Gammeltoft, fortæller, at udviklingen af sæson nummer to faktisk var en aftale med TV 3. Men da kanalen ikke har økonomisk overskud til at føre serien videre, står produktionsselskabet tilbage med rettighederne til seriens anden sæson.

- Det naturlige ville så være, at samme kanal, der vil vise anden sæson, også viser første sæson, og der har TV 3 været meget lydhøre hidtil. Så jeg håber, at det lykkes. Sandheden er, at det ville være meget sjovt at få den sendt på DR, fortæller Thomas Gammeltoft til DR Kultur.

Glade for TV 3

Endnu er intet skrevet under, men med regeringens ønsker om, at DR udlægger endnu mere af sin produktion til private aktører, virker det oplagt, at DR køber visningsrettighederne til anden sæson af "Lulu og Leon" af Fine & Mellow. Og forhandler en aftale hjem med TV 3 om at vise en "genudsendelse" af første sæson.

- Vi har været superglade for at arbejde sammen med TV 3, og for at de turde tage chancen. Men det ville være en stor lære, hvis DR ville vise den. Man vil jo gene have så mange seere som muligt, når man har lavet noget, der er rigtig godt, siger Lolita Bellstar.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk