DR kommer med to nye tv-kanaler

DRs bestyrelse har i dag godkendt rammerne for en omfattende omlægning af DRs tv-kanaler. DR Update og DR HD lukker, men to nye kanaler kommer til.

Seerne får to nye kanaler i 2013.

Til gengæld lukker DR de selvstændige tv-kanaler DR Update og DR HD. En del af deres indhold bliver dog smeltet ind i de nye kanaler.

Den beslutning har DR's bestyrelse i dag godkendt. Ændringen er en del af en omfattende omlægning af DRs tv-kanaler.

Det betyder altså, at seerne i det nye år vil møde nye og justerede kanaler, når de tænder for deres tv. Det skriver DR Presse.

DR2 får flere nyheder

DR2 får en ny profil, hvor nyheder og aktualitet vil få en langt mere fremtrædende rolle på kanalen.

Styrkelsen af aktualitets- og nyhedsdækningen på DR2 sker med afsæt i et ønske om at gøre DR2, som allerede i dag står stærkt i mediebilledet, endnu stærkere.

Kanalen skal sende hele døgnet og være på pletten med de vigtigste nyheder, men samtidig skal den leve op til en ambition om at levere endnu mere perspektiv, baggrund og analyse af nyhedsstrømmen, end tilfældet er i dag.

DR3 skal provokere

Omlægningen byder som sagt også på to helt nye kanaler.

Den ene er Lille Ramasjang, som skal give henholdsvis de yngre seere og børnene et bedre public service-tilbud, end de får i dag.

Derudover får vi DR3, der skal overraske, provokere og udfordre, og som målrettes yngre seere i alderen 15-39 år.

HD har udspillet sin rolle

DR HD lukkes, fordi den som teknologikanal har udspillet sin rolle som lokomotiv for HD-udviklingen i en tid, hvor både DR og andre i stigende grad overgår til at sende i HD-kvalitet.

Med lukningen af DR Update fokuseres ressourcerne på at styrke nyheder og aktualitet på DR2 og samtidig lægge mere vægt på at kombinere de mest aktuelle nyheder med analyse, baggrund og perspektivering af nyhederne.