DR lukker populære tv-programmer

Fredagsunderholdningen på DR1 skæres ned og Talent sendes for sidste gang til efteråret. Deadline 17 og DR2 Udland bliver lagt sammen.

DRs bestyrelse har i dag sat navn på nogle af de områder, der skal spare, som en konsekvens af medieforliget, som regeringen for nylig indgik med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

DR skal spare 80 millioner kroner i 2011 og endnu mere de kommende år, svarende til to procent af DRs driftsudgifter.

Sparerunden betyder, at nogle programmer lukker og en række stillinger i DR nedlægges.

Talent stopper

Direktionen har blandt andet besluttet, at skære ned på fredagsunderholdningen på DR1 fra 2011. Det betyder, at Talent bliver sendt for sidste gang til efteråret.

Samtidigt vil DR2 fra næste år gå fra tre daglige nyhedsudsendelser til to. Deadline 17 og DR2 Udland bliver lagt sammen i en ny udsendelse, som kombinerer det bedste fra de to nuværende udsendelser. Hovedvægten i den nye udsendelse vil blive lagt på udlandsstoffet, herunder EU-dækningen.

Endelig vil nogle tilbud på dr.dk forsvinde, blandt andet de såkaldte manager-spil, når de nuværende aftaler med leverandørerne udløber.

Det præcise antal af stillingsnedlæggelser i DR er ikke kendt endnu, men det er forventningen, at en plan for reduktioner i medarbejderstaben bliver rullet ud til september.

DRs generaldirektør Kenneth Plummer forsikrer dog, at der på trods af spareplanen fortsat bliver arbejdet målrettet på at fastholde og udvikle et stærkt dansk public service-udbud på både radio, tv og web.

Facebook
Twitter