DR-seere raser over Auto-Tune i X Factor

Utroværdigt, snyd og manipulation. DRs seere er meget utilfredse med, at X Factor bruger computerprogrammet Auto-Tune, som hjælper deltagerne til at synge rent.

I går kunne DR fortælle historien om computerprogrammet Auto-Tune, som hjælper sangere med at synge rent. Men når deltagere i X Factor får computerhjælp til at ramme tonerne, så er det snyd, mener det store flertal af de seere, der har blandet sig i debatten her på dr.dk.

- Helt ok at bruge autotune til indspilning af plade, ved professionelle live-koncerter osv. IKKE i en konkurrence på sangstemme. Hvad tænker I på DR, spørger Humle eksempelvis, mens en anden seer giver sig til at sammenligne med andre konkurrencer:

- Analogier til sangkonkurrence med Auto-Tune: DM i cocktails uden alkohol. Formel1 med autopilot. Miss Wet-T-shirt i dynejakker, skriver Stig.

X Factor mister seere

Langt flertallet synes, at brugen af Auto-Tune er snyd, og flere melder ud, at X Factor nu har tabt ellers trofaste seere.

- Jeg skal i hvert fald ikke se det program længere. I mister seere ved det der, DR, skriver Martin, mens Monty blot håber, at fremtidens x Factor kommer til at foregå uden Auto-Tune:

- Man må virkelig håbe, der er nogen på DR, der tager denne debat alvorligt og får stoppet for brugen af autotune til næste X-factor show! Det er langt over 90 % af disse indlæg, der er skrevet af folk der er klart imod det... - Inklusiv dette indlæg. KOM NU DR!!! LYT TIL JERES SEERE!!!!!!!!!

Links om manipulation

Enkelte forsvarer også brugen af Autotune.

Hvis Auto-Tune skal forbydes, må det samme vel gælde for reverb-, delay-, vibrato-, tremolo-... og ikke mindst alle former for compressionseffekter, og så ville X-Factor være et akustisk gadeteater... og hvem gad at sidde og se det i fjernsynet fredag aften?, skriver Dutev.

Men idéen om Auto-Tune som en almindelig lydeffekt, har fået flere seere til at sende links, som viser, hvor manipulerende Auto-Tune er.

Se og hør eksempelvis lyden fra Britney Spears' mikrofon uden Auto-Tune.

Eller amerikanske nyhedsoplæsere udsat for Auto-Tune.

Eller denne demonstration af falsk sang udsat for Auto-Tune.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk