DR Update springer ud af skabet

Der kommer både ændringer i udseende og indhold, når DR Update genfødes fra tirsdag 1. februar og bogstaveligt talt træder ud af sit skab.

Der kommer både ændringer i udseende og indhold, når DR Update genfødes i dag.

DRs nyhedskanal på tv vil altid være at finde klokken hel og halv - og i øvrigt hvert tiende minut dagen igennem. Og DR Update får forbedrede muligheder for at sende direkte fra hele Danmark og fra det meste af verden.

Redaktionschef Per Bjerre fortæller, at målet er at klæde danskerne på med dagens væsentligste nyheder kort fortalt.

  • Nyhederne er der altid, når seeren har brug for dem. På Update behøver man ikke at vente på nyhederne. Vi er der med overblikket med det samme.

  • Vi fokuserer på en eller to udvalgte nyheder, som er særligt vigtige og følger disse nyheder tæt dagen igennem, siger Per Bjerre.

Har udvidet kreds af korrespondenter

DR Nyheder har lavet aftaler med DRs distrikter om at levere nyheder, og samtlige af DRs mediehuse har nu studier med plads til gæster, som DR Updates værter kan interviewe. Og DR har udvidet sin kreds af korrespondenter i udlandet.

De vil også i DR Update dække de vigtigste begivenheder - som eksempelvis Steen Nørskov og Henrik Lerche gør fra Cairo i disse dage.

Rykker ud af kosteskabet

1,4 millioner danskere ser med på DR Updates egen tv-kanal hver uge, og de får flottere nyheder oven i det væsentlige indhold.

DR Update rykker ud af det meget lille studie, som redaktionen selv kalder et kosteskab og ind midt i DRs store nyhedsrum, hvor TVA før sendte. Her giver et ombygget studie med robotkameraer og den nyeste teknik mulighed for at sende avancerede billeder med meget lidt personale i afviklingsrummet.

Nye værter fra P3 Nyheder

DR Update har egen kanal på det digitale sendenet, og alle danskere kan modtage nyhedskanalen gratis. Man kan også se DR Update tre gange om dagen på DR1. Klokken 12, klokken 15 - og som noget nyt fra i dag også klokken 17.50 som optakt til DR1s aftenflade.

DR Update præsenterer de følgende dage også to nye værter: Maria Yde, som de fleste kender fra DR Sporten og TV2 News samt vært Kristian Porsgaard, der kommer fra P3 Nyheder.

Facebook
Twitter