DR-vært på den røde løber

DR-radiovært Steen Bille har skiftet rollen som journalist ud med stjernestatus under filmfestivalen i Berlin. Han skriver om sine oplevelser her.

Der er mange forskellige slags deltagere til en filmfestival. Mine DR-kolleger Per Juul Carlsen fra Filmland og Niels Frid fra TV-Avisen drøner for eksempel rundt i byen med et jaget udtryk i øjnene. Fra film til film og fra interview til interview.

Jeg har selv været der og er glad for, at det ikke er det, jeg skal foretage mig til denne udgave af Berlinalen.

Rollen som filmmand

Min grund til at være her er, at jeg sammen med instruktøren Niels Arden Oplev har skrevet manuskriptet til filmen "To verdener", der er blevet udvalgt til at deltage i ungdomskonkurrencen om en krystal-bjørn. Vores film har verdenspremiere her i Berlin i dag, mandag.

Og det er en noget anden rolle man har, når man ikke er her i Berlin for at se film eller interviewe dem, der har lavet dem.

Fra fest til fest

For det første bliver man afhentet i lufthavnen af en sød kvinde fra festivalen. Hun var fuld af undskyldninger, fordi der ikke var en limousine til rådighed, men kun en prosaisk taxa til at køre hos hen til vores hotel. Det var så også i orden, bare det at blive hentet gav følelsen af at være bare en lille stjerne.

Og så bliver man ellers "rakt" rundt – til pressen, den skrevne og den elektroniske og fra den ene middag til den næste fest. Det lyder måske lidt mere eksotisk end det er.

Dansker-koloni i Berlin

I virkeligheden betyder det blot, at det er danskere der mødes med danskere på berlinske restauranter og cafeer. Og det er jo hyggeligt nok, men det er stort set de samme mennesker, som man ville kunne møde på eksempelvis Filminstituttet på Gothersgade i København.

Men jeg har da fået hilst på instruktørerne Søren Kragh Jacobsen og Natasja Arthy og Michael Ritto, direktøren for Nordisk Film, der lige har købt 50 procent af Zentropa.

Stjerner på byvandring

Som sagt har "To verdener" verdenspremiere i dag og derfor er en stor del af skuespillerne kommet herned.

Jens Jørn Spottag, Rosalinde Mynster, Pilou Asbæk og Sarah Boberg er med og for nogle af dem lavede jeg en lille byvandring igennem Berlin efter et pressemøde, der var arrangeret af Filminstituttet.

På fredag bliver priserne uddelt, så det bliver nogle dage, hvor chancerne mod de andre film bliver vejet og vurderet. For to år siden fik vi en krystalbjørn for filmen "Drømmen", så forventningerne fejler bestemt ikke noget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk