DR vil tage dom til Højesteret

DR vil have prøvet en injuriedom i en sag anlagt af Rigshospitalet ved Højesteret.

DR ønsker at gå hele vejen til Højesteret med en injuriedom, der blev stadfæstet af Østre Landsret i en sag anlagt af Rigshospitalet mod DR.

Den handler om påstande i DR1-dokumentaren "Når lægen ved bedst",

Det skriver mediawatch.dk.

Mener sagen er for principiel

- Vi går videre med sagen, fordi vi mener, sagen er principiel for pressens muligheder for at se kritisk på behandlingen af patienter, siger dokumentarchef Steen Jensen fra DR.

Retten fandt, at beskyldningerne i programmet bygger på et faktuelt forkert grundlag og dermed fremsætter injurier mod Rigshospitalet og den pågældende overlæge, ifølge DR's pressemeddelelse om sagen.

Bygger på grundig ressearch

Derudover er Rigshospitalet og lægen ikke kommet til orde i programmet, men det fik begge parter talrige muligheder for, lyder det fra dokumentarchefen, som fremhæver at dokumentaren viderebringer kritik en række patienter samt eksperter.

- Programmet bygger altså på en grundig research, og alle kritikpunkter forsøgte DR forgæves at forelægge Rigshospitalet ledelse. På den baggrund bør journalister ikke kunne dømmes for injurier, siger Steen Jensen og tilføjer:

En uholdbar situation for pressen

- Retten lægger vægt på, at DR ikke har fremlagt sandhedsbevis for, at der er tale om en fejlbehandling. Men det kan være en næsten umulig opgave for et medie at føre et sådant bevis i retten. Konsekvensen er jo, at hver gang et medie ser kritisk på Rigshospitalets behandlinger, kan journalisterne efterfølgende blive slæbt i retten og dømt for injurier, medmindre de kan føre et medicinsk bevis. Det er en helt uholdbar situation for pressens virke. Vores opgave er jo blandt andet er at se kritisk på behandlingerne i det offentlige sygehusvæsen."

Ifølge Steen Jensen har Rigshospitalet efterfølgende ændret procedure på de punkter, som dokumentaren kritiserer.

- Det styrker vores overbevisning om, at det er vigtigt at få prøvet denne sag ved en højere instans”, siger Steen Jensen.

Facebook
Twitter