DR viser aktiv dødshjælp

DR viser dukumentarprogrammet om den dødssyge brite, der får hjælp til at dø på en klinik i Schweiz. Et væsentligt indlæg i debatten om dødshjælp, siger dokumentarchef Mette Hoffmann Meyer.

DR har besluttet at vise dokumentarprogrammet Selvmordsturisten, om den 59-årige Craig Ewert, der får hjælp til at dø på den schweiziske klinik Dignitas.

I dokumentaren ser man Craig Ewert drikke en dødelig dosis Barbiturat, der er udskrevet af en læge. En halv time efter er han død.

Craig Ewert led af amyotrofisk lateral sklerose, der er en sjælden motorisk nervecellesygdom. Han fik de første symptomer på sygdommen i 2005.

Tidspunktet rykket frem

Chef for DR's dokumentarprogrammer, Mette Hoffmann Meyer, oplyser, at programmet er blevet købt for flere måneder siden, og at det var tanken at bringe det til januar.

Men i lyset af den debat, der har rejst sig, efter at den britiske tv-station Sky News i onsdags bragte dokumentaren, har DR besluttet at rykke programtidspunktet frem. Et muligt tidspunkt er efter 21 Søndag.

Etiske aspekter

Mette Hoffmann Meyer siger, at redaktionen selvfølgelig har haft mange overvejelser og har diskuteret frem og tilbage omkring de etiske aspekter, før man besluttede at købe udsendelsen.

- Udsendelsen er et væsentligt indlæg i den løbende debat om dødshjælp. Det hele er fortalt på en meget fin og følelsesmæssig måde, siger Mette Hoffmann Meyer.