Dronningen af soul fik royal begravelse

Aretha Franklin døde af bugspytkirtelkræft den 16. august. Hun blev 76 år gammel.

Dronningen af soul, Aretha Franklin, blev i går lagt til hvile med en glamourøs og seks timer lang bisættelsesceremoni i den amerikanske by Detroit.

Den ikoniske sangerindens guldbelagte kiste blev kørt til højtideligheden i samme perlemorshvide Cadillac-rustvogn, som transporterede forsanger i soulorkestret The Temptations, David Ruffin, og Aretha Franklins far, borgerrettighedsaktivist og præst, C.L. Franklin, til deres historiske bisættelser.

I kirken The Greater Grace Temple var familie og venner samlet klar til at tage afsked med den amerikanske sangerinde, der døde af bugspytkirtelkræft den 16. august.

Mens fans fulgte med på storskærm udenfor, holdt familiemedlemmer tale for deres afdøde mor og bedstemor i kirken. Flere stjerner sang også deres farvel.

Ariana Grande fremførte Franklins hit "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", Stevie Wonder hyldede Franklin med sit eget nummer "As", og Chaka Khan sang en gospelklassiker til minde om sin "mentor og ven".

I den åbne kiste lå Aretha Franklin klædt i en lang, pailletbesat guldkjole, som sammen med guldsko matchede hendes kiste.

Også USAs tidligere præsident Bill Clinton var mødt op for mindes Dronningen af soul. Han fortalte om møder med sangerinde og beskrev hende som en kvinde med mod, tro og betagende talent, inden han tog sin mobiletelfon op af lommen og spillede Franklins "Think" fra 1968.

Aretha Franklin fik sit gennembrud i 1960'erne, og er den sangerinde, der har haft flest singler på Billboard-hitlisten i USA nogensinde.

Hun blev 76 år.

Facebook
Twitter