Dronningen giver ridderkorset til Troels Kløvedal

Forfatter og eventyrer Troels Kløvedal er blevet tildelt ridderkorset.

Troels Kløvedal har trukket sig fra offentligheden, efter han er blevet alvorligt syg. Han fortalte selv i efteråret, at han ikke har langt igen. (arkivfoto fra 2013) (Foto: Richard Sylvestersen © Scanpix)

Dronning Margrethe har valgt at tildele Troels Kløvedal ridderkorset.

Det bekræfter Kongehuset over for DR Nyheder.

73-årige Troels Kløvedal modtog den fornemme hæder i går ved en privat ceremoni, hvor han på vegne af dronningen fik det overrakt af kontreadmiral Nils Wang.

- Livet har været kærlighed og kildevand, men at få dronningens værdsættelse og tilmed få den overrakt af admiral Wang, der i sin tid bad mig lave flådens 500 årige historie, er nok et af de største øjeblikke i mit liv, siger Troels Kløvedal i en meddelelse ifølge Ekstra Bladet.

I oktober måned kom det frem, at Troels Kløvedal er døende. I bogen 'Modne Mænd' fortæller han, at han var blevet ramt af den uhelbredelige lidelse ALS og lungesygdommen bronkiektasi.

- At jeg skal dø, er helt sikkert, og de fleste dør efter få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, siger Kløvedal i bogen.

Dronningen og sømanden har mødt hinanden ved flere lejligheder. Blandt andet ved samtaler i 2010 i forbindelse med tv-programmerne om flådens 500 år sendt på DR1.