Droppet af DR - solgt til Fox og HBO

DR dropper tv-serien Lulu & Leon på grund af svigtende seertal, men samtidig har Fox og HBO købt rettighederne til at lave et remake.

Dramaserien "Lulu & Leon" har levet en omtumlet tilværelse. Anmelderne elsker serien med Lena Maria Christensen og Lars Brygmann i hovedrollerne. Men seerne er ikke helt med.

Derfor opgav først TV 3 at sende den, og nu dropper også DR1 serien, der til gengæld er blevet købt af HBO og Fox, der vil lave et remake af serien til de amerikanske tv-serier.

- HBO har jo mottoet "It's not tv, its HBO", så når de er vilde med den, så er det virkelig en blåstempling, fortæller Thomas Gammeltoft, direktør for Fine & Mellow, der står bag serien, til DR Kultur.

400.000 seere følger med

Serien blev produceret for TV 3 med millioner fra public serice-puljen, men kanalen droppede Lulu og Leon på grund af svigtende seertal. Det syntes DR var synd, og derfor købte Kenneth Plummer serien til at blive sendt mandag aften kl. 20 med mulighed for at producere yderlige 12 afsnit.

- Men det vil vi ikke. Den passer ikke ind til vores søndagsdrama. Den har ikke det der wauw i sig. Der skulle gøres meget ved den, og det ville være synd for serien, siger DR1s kanalchef Ulla Pors Nielsen til DR Kultur.

For også på DR1 har "Lulu & Leon" for få seere. FØrste afnsnit havde 700.000 seere, men siden har kun knap 400.000 fulgt med hver mandag. Så nu bliver serien igen taget af sendefladen, og fortsættelsen på 12 afsnit, som ligger klar til optagelse, bliver ikke lavet.

- Jeg tror godt, at vi kan glemme alt om skævt drama i dansk tv, siger en ærgerlig Thomas Gammeltoft, som er direktør for Fine & Mellow, der står bag serien.

Men Thomas Gammeltoft forstår godt DR.

- Vi sidder jo også og følger med i seertal, så vi kunne også godt se, at med de små 400.000 seere, der i snit har fulgt serien, så bliver det for dyrt for DR, siger Thomas Gammeltoft.

Svært at identificere sig med kriminelle

Han anslår at Lulu og Leon koster mellem 90.000 og 100.000 kroner pr. minut at producere, og det er for dyrt, når serien ikke tiltrækker flere seere, mener DR1s kanalchef Ulla Pors Nielsen.

- Man kan sige, at der ikke har været de seertal, som vi har ønsket. Den er måske lidt for smal. Den foregår i en kriminel verden, som folk har svært ved at relatere til. Og det er svært med drama på hverdage, der er føljetoner. Det skal nok være afsluttede afsnit, vurderer hun over for DR Kultur.

- Den vil gøre sig rigtig godt på en hverdag efter klokken 22, men vi har ikke midlerne til at producere en dramaserie til det tidspunkt. Det koster meget mere end 20 millioner kroner, siger Ulla Pors Nielsen.

Men det er ikke for dyrt i udlandet, hvor både Fox og HBO er lige så begejstrede for serien som anmelderne. Og derfor har de altså investeret i serien.

Udlandet får fortsættelsen først

Og forklaringen på, at amerikanerne gerne vil have serien, som de danske seere har svigtet, er ifølge Thomas Gammeltoft, at der ganske enkelt er flere amerikanere.

- Lulu og Leon er måske lidt for niche-agtig, men på det amerikanske kabel-tv-marked gør det ikke noget. Berømte serier som "Mad Men" har kun fire millioner seere i et stort land som USA, men det er også nok, når kabel-tv kører efter en anden forretningsmodel, siger han.

- Så udlandet får nok fortsættelsen af Lulu og Leon, før danskerne gør, konstaterer han.

Dansk farvel 22. november

Foreløbig ligger der to siders storyline til hver af de planlagte 12 afsnit i anden sæson af serien, der aldrig har formået at fange de danske tv-seere.

Sidste afsnit af Lulu & Leon bliver sendt på DR mandag 22. november klokken 20:00.

Facebook
Twitter