DRs dramaserier i kamp med sig selv om britisk tv-pris

Både Borgen og anden sæson af Forbrydelsen er nomineret til den prestigefyldte Bafta-pris som bedste internationale dramaserie.

DRs dramaserier er så populære i Storbritannien, at de kommer til at konkurrere med sig selv, når de prestigefyldte BAFTA-priser bliver uddelt i London pinsedag den 27. maj.

De nominerede er netop blevet afsløret, og i kategorien 'Bedste internationale dramaserie' er såvel første sæson af 'Borgen' som anden sæson af 'Forbrydelsen' blandt de i alt fire nominerede i kategorien. De øvrige er serierne 'Modern Family' og 'The Slap' – produceret af henholdsvis 20th Century og Matchbox Pictures.

BAFTA står for The British Academy of Film and Television Arts, og det er ved deres prisuddeling, briterne fejrer årets bedste tv-programmer.

Fik den sidste år

DR har allerede en BAFTA-pris som 'Bedste internationale dramaserie' at forsvare fra sidste år. For da sikrede første sæson af 'The Killing', som er 'Forbrydelsen's engelske titel, sig prisen foran en anden populær serie, nemlig 'Mad Men'.

DRs fiktionschef Nadia Kløvedal Reich glæder sig meget over nomineringerne:

”Forbrydelsen og Borgen er serier, der på hver sin måde har udfordret tv-dramatikken og vores forståelse af, hvordan vi fortæller historier, der bygger på mod, nytænkning og målrettet talentudvikling. De to nomineringer er betydningsfulde for dansk tv-dramatik. De giver en positiv omtale af Danmark og øger mulighederne for internationale partnerskaber og salg inden for tv-produktion i Skandinavien," siger hun.

Glæder sig - trods kamp

Selv om briterne skal finde ud af, om de synes, 'Borgen' eller 'Forbrydelsen' er bedst, glæder de to producenter bag DRs serier sig begge over nomineringerne.

”Vi på 'Forbrydelsen' er meget stolte af at være nominerede igen. Det er enestående for en dansk serie at blive nomineret to år i træk, og det er en yderligere anerkendelse til Søren Sveistrup og resten af holdet bag serien. Og at vi nu skal dyste mod 'Borgen', gør det kun endnu mere fantastisk. Dansk drama har virkelig sat sig på den internationale scene," siger seriens producent Piv Bernth, der i mellemtiden også er blevet DRs dramachef.

Producent Camilla Hammerich på 'Borgen' er ligeledes godt tilfreds.

”På Borgen er vi stadig lykkelige og relativt forbavsede over det internationale liv serien har fået. At vi nu også har fået en nominering til en af de fineste tv-priser i Europa gør os nærmest euforiske. Vi havde ikke drømt om, at en serie om det danske demokrati og folkestyre ville nå så langt ud over landets grænser. Sådan en nominering giver ny energi til alle, der har arbejdet hårdt på projektet i de sidste tre-fire år," siger hun.

Viser 'Broen' lige nu

BAFTA-priserne bliver uddelt i Royal Festival Hall i London pinsedag. Lige nu er BBC Four, som både har sendt 'Borgen' og 'Forbrydelsen II', for øvrigt godt i gang med at vise den dansk-svenske serie 'Broen' for sine seere.

Facebook
Twitter